GRČKE PIJACE - RAJ ZA SRBE: Ovde nabavljaju masline, sir i začine koje nose kući, NE RADE svaki dan, a evo šta se dešava posle 12:30h

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 19:17

GRČKE PIJACE - RAJ ZA SRBE: Ovde nabavljaju masline, sir i začine koje nose kući, NE RADE svaki dan, a evo šta se dešava posle 12:30h

Nema turiste koji se nije oduševio ponudom i cenama grčkih tržnica!

Vreme letnjih odmora je uveliko počelo. Konačno je došao period za kojim smo svi toliko žudeli, te sada tražimo idealno mesto na kome ćemo ga provesti. To savršeno mesto najčešće uključuje 3 stvari - more, plažu i fantastičnu hranu.

Grčka ispunjava sva 3 uslova i veoma je povoljna za letovanje. Osim toga, daleko je poznata po svojim pijacama na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kojima možete naći sve što vam treba i više od toga.

Naši turisti tradicionalno i ove godine putuju u Grčku, a veliko interesovanje vlada za Tunis (za koji je ugovoren veliki broj čarter-letova), ali i Egipat kao mesta na kojima su najpovoljnija porodična putovanja. Interesovanje za Tursku je nešto slabije, ali zbog gratisa za decu, naši građani i ovu zemlju biraju za odmor.

Kažu da svako ko jednom letuje u Grčkoj, uvek ima potrebu da se ponovo vrati, ne bi li ovu čarobnu i interesantnu zemlju još bolje upoznao.

Činjenica da grčki i srpski narod veže viševekovno prijateljstvo koje je bilo potvrđeno sa obe strane u najtežim situacijama, ali i ista vera, već je sasvim sigurno dovoljan razlog da u ovoj zemlji uživate, jer ćete ljubaznost i posebnu naklonost Grka prema srpskom narodu osetiti gotovo čim kročite na njeno tlo...

Grčke plaže će oduševiti i one koji traže zabavu i one koji čeznu za mirom i tišinom. Skoro 90% grčkih plaža ima takozvanu Plavu zastavicu, te je jasno da su savršene plaže jedna od glavnih karakteristika grčkih letovališta.

U nizu drugih prednosti letovanja u ovoj zemlji je i ta što svako može da skroji letovanje prema svojoj meri, odnosno finansijskim mogućnostima. To znači da u Grčkoj može letovati i onaj ko ima minimalna sredstva, ali i onaj ko želi da letuje na visokoj nozi. U oba slučaja, ukoliko pametno osmilite svoje letovanje, sasvim sigurno niko neće biti razočaran i poželeće već naredne sezone da letuje u ovoj zemlji.

Nije samo giros specijalitet grčke kuhinje, mada je mnogima upravo on prva asocijacija. Ne treba zaboraviti ni savršenu grčku salatu, suvlaki, ali i grčke sladolede i slatkiše, koji su tek priča za sebe. Ukoliko želite da probate ove specijalitete najbolje je da posetite grčke pijace.

Grčka narodna pijaca, poznata kao Laiki agora, nudi širok izbor svežeg voća, povrća, sireva, ribe, morskih plodova, maslina, maslinovog ulja, začina, mesa, jaja, cveća, meda, pa čak i garderobe i obuće.

Pijace obično rade od 07:00 do 14:00h, ali je preporučljivo doći ranije jer prodavci odlaze nakon što prodaju svoje proizvode. Međutim, nakon 12:30, cene su obično niže.

U nastavku delimo spisak pijačnih dana po regijama Grčke:

Olimpska i Solunska regija

Halkidiki

Kasandra

Sitonija

Atos

Ostala mesta
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.