Francuska: Oslobođen osumnjičeni za napad na pravoslavnog sveštenika

Izvor: B92, 01.Nov.2020, 19:39

Francuska: Oslobođen osumnjičeni za napad na pravoslavnog sveštenika

Francuska policija pustila je danas na slobodu glavnog osumnjičenog za napad na sveštanika Grčke pravoslavne crkve.

Policija je proširila potragu za naoružanim muškarcem koji je ranio sveštenika dok je zatvarao vrata crkve u Lionu

U saopštenju kancelarije tužioca u Lionu navodi se da je muškarac koji je uhapšen ubrzo nakon pucnjave u subotu, oslobođen pošto nije pronađen nijedan dokaz o njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << umešanosti u napad, sugerišući na taj način da je napadač na sveštenika i dalje na slobodi, prenosi AP.

Sveštenik Nikolaos Kakavelakis, koji je pogođen iz lovačke puške, i dalje je u kritičnom stanju, naveo je neimenovani policijski zvaničnik.

Motiv napada za sada nije jasan, prenosi AP.

Tužilaštvo za borbu protiv terorizam ne istražuje slučaj, a tužilac iz Liona je otvorio istragu o pokušaju ubistva.

Ovaj napad se dogodio u trenutku kada je francuski državni vrh proglasio najviši stepen bezbednosnog rizika zbog trostrukog ubistva u jednoj crkvi u Nici prošlog cetvrtka, ali i u jeku maksimalne globalne tenzije povodom karikatura proroka Muhameda koje je objavila francuska štampa, a osudile brojne države s većinskim muslimanskim življem.

Na sve to, u grčkoj zajednici u Lionu raste tenzija zbog dugogodišnjeg pravnog spora između jednog bivšeg iskušenika u grckoj eparhiji u Lionu i ranjenog sveštenika Kakavelakisa, preneo je AP.

U saopštenju Lionske eparhije Grcke pravoslavne crkve se kaže da je ranjeni sveštenik Kakavelakis trebalo uskoro da se vrati u Grčku i najoštrije se osuđuje bilo koja forma nasilja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEDOSTATAK DOKAZA Osumnjičeni za napad na sveštenika u Lionu pušten na slobodu

Izvor: Blic, 01.Nov.2020

Francuska policija pustila je danas na slobodu glavnog osumnjičenog za napad na sveštanika Grčke pravoslavne crkve i proširila potragu za naoružanim muškarcem koji je ranio sveštenika dok je zatvarao vrata crkve u Lionu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.