Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fond evrozone isplatio poslednju ratu pomoći Grčkoj

Fond evrozone za pomoć saopštio je danas da je uplatio Grčkoj poslednju ratu pomoći od 15 milijardi evra, pošto je primedba Nemačke odložila isplatu nekoliko nedelja.

Evropski stabilizacioni mehanizam (ESM) saopštio je da će 9,5 milijardi evra biti iskorišćeno za pravljenje zaštitnog fonda u gotovini kako bi Grčkla mogla da ispunjava svoje finansijske potrebe skoro dve godine.

Preostalih 5,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << milijardi evra će otići na isplatu ogromnog duga zemlje.

Direktor ESM-a Klaus Regling je rekao da je "Grčka prešla dug put" tokom trogodišnjeg programa pomoći i da se "posvećenost i naporan rad grčkog naroda sada isplaćuju".

Nemačka se sredinom jula protivila isplati tada, navodeći da Atina još nije ispunila sve uslove.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Fond evrozone isplatio poslednju ratu pomoći Grčkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Avg.2018

Fond evrozone za pomoć saopštio je danas da je uplatio Grčkoj poslednju ratu pomoći od 15 milijardi evra, pošto je primedba Nemačke odložila isplatu nekoliko nedelja. Evropski stabilizacioni mehanizam (ESM) saopštio je da će 9,5 milijardi evra biti iskorišćeno za pravljenje zaštitnog fonda...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.