Filip Riker putuje u Grčku i Severnu Makedoniju

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2019, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip Riker putuje u Grčku i Severnu Makedoniju

Vršilac dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filip Riker boraviće od 21. do 27. jula u Grčkoj i Severnoj Makedoniji gde će se sresti s najvišim zvaničnicima tih zemalja, predstavnicima civilnog društva i poslovnim liderima, saopštio je danas američki Stejt department.

Riker će se u Atini sastati s ministrom spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Grčke Nikosom Dendijasom i drugim liderima nove vlade, s kojima će razgovarati o najvažnijim pitanjima bilateralne saradnje, uključujući trgovinu i investicije, bezbednosnu i odbrambenu saradnju, regionalnu stabilnost i energetska pitanja.

On će u Atini učestvovati i na okruglom stolu s uspešnim preduzetnicima, a potom će se u Solunu sastati s predstavnicima gradske vlasti, verskim i poslovnim liderima.

U Skoplju će Riker imati susrete s najvišim zvaničnicima Severne Makedonije - predsednikom Stevom Pendarovskim, premijerom Zoranom Zaevom, šefom diplomatije Nikolom Dimitrovom i drugim zvaničnicima vlade s kojima će razgovarati o bilateralnim pitanjima i putu te zemlje ka članstvu u NATO i EU.

Riker će se u Severnoj Makedoniji sastati i sa poslanicima Sobranja, predstavnicima opozicije i lokalnih vlasti, a razgovaraće i sa studentima u Američkom kutku u Bitolju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.