Izvor: PRObjave.com, 20.Jun.2009, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival vina i dobre zabave

Zemlje regiona predstavljaće vinari iz Slovenije, Mađarske i Makedonije, a čak 20 vinarija iz Istre zauzeće posebno mesto na InterFestu jer će se, osim vrhunskim vinima, predstaviti i u gastro kutku u kojem će pripremati specijalitete od hobotnice i tradicionalni istarski fuži sa tartufima.
Uz vina iz Srbije i regiona posetioci šestog InterFesta moći će da probaju i vina iz gotovo svih poznatijih regiona sveta, a najviše će vina doći iz Portugalije, Španije, Francuske i Grčke.
U toku festivalskih dana biće organizovane i specijalne degustacije vina pojedinih regija, a Udruženje somelijera Vojvodine za sve posetioce prirediće i besplatni početni kurs poznavanja vina kako bi naučili da među 600 vinskih etiketa prepoznaju baš onu iza koje se krije vino koje im se dopada.
Osim dobre hrane, uz vino ide i dobra muzika, pa će svi posetioci imati priliku da slušaju pažljivo odabran muzički program. InterFest će biti otvoren u četvrtak 25. juna velikim koncertom Bisere Veletanlić koja će ljubitelje vina podsetiti na svoje najveće hitove u pratnji benda Vasila Hadžimanova, a tokom tri dana festivala u muzičkom programu učestvovaće i gosti iz Istre i grupa Garavi sokak.
InterFest održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada.
PRObjave
Šekspirova 3
21000 Novi Sad
Tel: 021/634-1694
Email: redakcija@probjave.com
Web: www.probjave.com
Kontakt:
Dragan Varagić
Funkcija: CEO PRObjave.com
Tel: 021/634-1694
Email: redakcija@probjave.com

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.