FIBA za žreb osmine finala na SP

Izvor: B92, 14.Sep.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA za žreb osmine finala na SP

FIBA najavila da će razmotriti na koji način bi ubuduće mogle da se spreče kalkulacije u utakmicama poslednjeg kola takmičenja po grupama na SP.

Jedan od predloga je da se ne odredjuje unapred ko će protiv koga igrati u osmini finala, već da to bude odlučeno žrebom po okončanju grupne faze takmičenja.

Pritom bi se ispoštovao plasman u grupama, pa bi i dalje prvi igrao protiv četvrtog, a drugi protiv trećeg, ali se ne bi unapred znalo koje grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ukrštaju, već bi to bilo naknadno odredjeno žrebom.

Selektor reprezentacije Rusije Dejvid Blat optužio je Grčku da je na Mundobasketu u Turskoj namerno izgubila meč poslednjeg kola protiv njegovog tima da bi u osmini finala pokušala da izbegne Španiju, a zbog iste stvari Grci su optuživani i na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope.

Čelnici FIBA najavili su i da će razmisliti na koji način da privuku najveće svetske zvezde da igraju za reprezentacije svojih zemalja. Ove godine najbolji košarkasi su izostali sa šampionata u Turskoj, pre svega zbog napornog takmičenja po grupama, kada se za šest dana igra pet utakmica.

Za sada su opticaju dva predloga kako da se to uradi. Jedan je da se smanji broj učesnika završnog turnira, a drugi, verovatniji, da se poveća broj slobodnih dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.