Evropa: U Grčkoj više od 5.000 zaraženih, raste broj i u Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 08:10

Evropa: U Grčkoj više od 5.000 zaraženih, raste broj i u Nemačkoj

Broj zaraženih korona virusom u Grčkoj premašio je 5.000, nakon što je dnevni broj novozaraženih proteklih nedelja počeo ponovo da raste. U poslednja 24 sata registrovan 151 nov slučaj korona virusa, što je drugi put zaredom da broj novozaraženih prelazi 150.

Prema zvaničnim podacima, 12 novih slučajeva odnosi se na ljude koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << došli iz inostranstva, a 17 je u vezi sa jednim venčanjem u gradu Aleksandropolis. U regionu Atike je 46 novih slučajeva, a u Solunu 38, prenosi ANA.

Od početka epidemije potvrđeno je skoro 5.300 slučajeva korona virusa, a preminulo je 210 ljudi. U četvrtak je registrovano 153 novoobolelih zbog čega su delimično pojačane restriktivne mere.

Najveći dnevni broj novoobolelih zabeležen je 21. aprila, kada je bilo 156.

Služba civilne zaštite uvela je stroge mere na turističkom ostrvu Paros nedaleko od Atine, a koje će biti na snazi u narednih 10 dana.

Rad barova, restorana i klubova je ograničen do 19 sati, a maske su obavezne u svim zatvorenim i otvorenim prostorima. Sva okupljanja ograničena su na deset ljudi, a žurke, ulični marketi, sajmovi i religiozni skupovi su zabranjeni.

Nemačka: Nastavlja se rast broja zaraženih, još 1.147 slučaja

U Nemačkoj je zabeleženo 1.147 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 214.214, pokazuju danas objavljeni podaci Instituta za zarazne bolesti "Robert Koh".

To je porast u broju zaraženih u odnosu na dan ranije kada je registrovano 1.045 obolelih, što je bio prvi put posle tri meseca da je broj novozaraženih premašio 1.000.

Broj preminulih danas je povećan za osam, na 9.183, pokazuju podaci Instituta "Robert Koh", a prenosi Rojters.

Albanija: 127 novozaraženih, 6 preminulih

U poslednjih 24 sata u Albaniji je registrovano 127 novozaraženih virusom kovid, dok je šestoro preminulo od posledice tog virusa, prenosi portal a1on.

"I pored svih napora zdravstvenih radnika u poslednjih 24 sata preminulo je šest pacijenata, a ukupan broj preminulih iznosi 188. S druge strane ovaj opasni virus u poslednjih 24 sata su pobedila 32 pacijenata, ukupno 3.155", saopštili su iz albanskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Od početka pandemije u toj zemlji je obavljeno 44.295 testiranja, ukupno pozitivnih je bilo 6.016, dok su u ovom trenutku 2.673 aktivnih slučaja.

Juče se ispred Infektivne klinike u Tirani skupio veći broj članova porodica i rođaka pacijenata nezadovoljnih zbog nedostatka informacija o zdravstvenom stanju njihovih najbližih.

U Austriji 141 novozaraženi, jedna osoba preminula

U Austriji je, u poslednjih 24 sata, registrovan 141 novi slučaj zaraze korona virusom. Time je broj novozaraženih drugi dan zaredom, nakon jedne nedelje, trocifren.

U Beču je registrovano 84 nova slučaja, u Gornjoj Austriji 19, Donjoj Austriji 11.

Kada je reč o Beču 20 od ukupno 84 slučaja vezan je za jednu porodicu, uz to radi se i o zarazi u jednoj ambasadi, te i studentskom domu, kao i boks-klubu.

Trenutno u Austriji ima 1.361 aktivno obolelih, od kojih j 118 hospitalizovano, a 25 se nalazi na intenzivnoj nezi.

Broj umrlih povećao se za jednog preminulo, na 720. Od početka epidemije u Austriji pozitivno na korona virus testirano je 21.782 osobe, od kojih je 19.690 izlečeno.

U Bugarskoj novih 297 slučajeva

U Bugarskoj je potvrđeno novih 297 slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj obolelih porastao na 13.014, objavljeno je danas na sajtu bugarske vlade.

Najviše obolelih je u Sofiji, a zatim u Plovdivu i Dobriću, prenosi BTA. Među novoobolelima je i 12 medicinskih radnika.

Trenutno je u Bugarskoj zaraženo 5.205 osoba, a hospitalizovano je 874 osoba, od kojih je 47 na odeljenju intenzivne nege.

U Španiji još 1.895 novih slučajeva korone

U Španiji je prethodnog dana registrovano 1.895 novih slučajeva korona virusa, uglavnom u Baskiji, Kataloniji i Aragonu, saopštile su španske vlasti danas.

To je oko 200 novozaraženih više nego što je bilo u četvrtak. Najveći porast novih slučajeva registrovan je u Baskiji, 428 ili 26 odsto više nego u četvrtak, prenosi Rojters.

Od početka epidemije u Španiji je zaraženo više od 314.000, a preminulo 28.503.

Veliki skok novozaraženih u Italiji, najviše od kraja maja

Broj novih slučajeva korona virusa u Italiji skočio je za 38 odsto danas pošto je infekcija potvrđena kod 552 osobe.

Ovako veliki dnevni skok novih slučajeva u Italiji se nije dogodio od kraja maja, prenosi AP. Trećina novih slučajeva zabeležena je u regionu Veneto gde js testirano 16.500 ljudi.

Guverner ovog regiona na severoistoku Italije Luka Zaja rekao je da su novozaraženi ljudi koji su se nedavno vratili sa odmora iz Španije, Perua, Malte, Hrvatske i Grčke.

"Putovanja su rizik. Svako mora da odluči gde želi da ide na odmor, ali istina je da sada vidimo veći broj pacijenata koji su zaraženi na odmoru", rekao je on.

Severna Italija bila je epicentar zaraze u februaru i tu je tokom pandemije registrovano najviše zaraženih, ali i smrtnih slučajeva.

Danas su preminule još tri osobe tako da je ukupan broj žrtava korona virusa u Italiji 35.190.

Francuska: Rekordan broj novozaraženih od ukidanja blokade

Broj novozaraženih od korona virusa u Francuskoj porastao je danas za za 2.288, što je novi rekord posle ukidanja restriktivnih mera, saopštilo je francusko Ministarstvo zdravlja.

Ukupan broj zaraženih iznosi 197.921.

Od korona virusa preminulo je 12 osoba, što je, takođe, više u odnosu na jučerašnji dan kada je bilo sedam smrtnih slučajeva i sredu kada ih je bilo devet, preneo je Rojters.

Ukupan broj preminulih iznosi 30.324.

Broj pacijenata u bolnicama nastavio je višenedeljni trend pada i opao je za 49 na 5.011, dok je broj obolelih na odeljenjima intezivne nege pao za sedam i sada iznosi 383.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.