Izvor: RTS, 12.Sep.2020, 16:48

Erdogan oštro upozorio Francusku i Grčku

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavio je razmenu teških reči sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, podsećajući ga na rezultate francuske kolonijalne vlasti u Africi i upozoravajući da ga da će ”imati velike probleme”.
"Gospodine Makron, imaćete i velike probleme sa mnom lično", rekao je turski predsednk, odgovarajući na nedavnu izjavu francuskog predsednika da "probem ne predstavlja turski narod, već Erdogan". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Razmena teških reči između Makrona i Erdogana počela je pre izvesnog vremena kada su turski ratni brodovi, prateći konvoj ka Libiji, nišanili francusku korvetu u Mediteranu.
Poste tog incidenta, Pariz se priključio manevrima grčke mornarice u istočnom Mediteranu i oštro upozorio Ankaru da povede računa o budućim potezima.
"Gospodine Makron, vi ne znate istoriju...", rekao je Erdogan, aludirajući na zločine koje su francuske kolonijalne vlasti ranije počinile u Africi.
Makron je, istovremeno, upozorio Grčku da je Turska, ukoliko bude potrebno, spremna da se suoči sa bilo kakvim izazovima.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan oštro upozorio Makrona posle kritike turskih aktivnosti u Sredozemlju

Izvor: Beta, 12.Sep.2020

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan oštro je odgovorio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na kritiku turskih aktivnosti u istočnom Mediteranu kojima se protive Grčka i EU."Imaćete mnogo više problema sa mnom, nemojte da se petljajte s turskom nacijom i sa Turskom", poručio je Erdogan Makronu.Makron...

Nastavak na Beta...

Erdogan upozorio Makrona

Izvor: B92, 12.Sep.2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavio je razmenu teških reči sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom...On ga je podsetio na rezultate francuske kolonijalne vlasti u Africi i upozoravajući ga da će ”imati velike probleme”..."Gospodine Makron, imaćete i velike probleme sa mnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.