Erdogan: Nemamo o čemu da razgovaramo sa Grčkom

Izvor: B92, 06.Okt.2022, 22:06

Erdogan: Nemamo o čemu da razgovaramo sa Grčkom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Pragu da sa Grčkom u ovom trenutku ne postoji ništa vredno razgovora.

Erdogan je optužio Atinu da svoju politiku zasniva na "lažima".

"Oni nisu tamo gde bi trebalo da budu", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, cela njihova politika je zasnovana na lažima i oni nisu pošsteni.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Nemamo o čemu da razgovaramo sa Grčkom", istakao je Erdogan.

On je rekao da je Atina razumela poruku Ankare kada su turski zvaničnici rekli da će možda iznenada stići jedne noći, komentar koji su grčki i neki drugi zapadni zvaničnici osudili kao pretnju susednoj državi.

Erdogan je, takođe, rekao da bi mogao da se sastane sa sirijskim kolegom Bašarom Al Asadom kada bude pravo vreme.

"Za sada, takav sastanak nije na dnevnom redu. Ali ne mogu da kažem da je nemoguće da se sastanem sa Asadom", kazao je Erdogan.

Turska će nastaviti da se protivi kandidaturi Švedske za članstvo u NATO dok se ne ispune njeni zahtevi za oštrijim stavom Švedske protiv terorističkih organizacija, rekao je danas u Pragu šef turske države Redžep Tajip Erdogan.

"Sve dok terorističke organizacije demonstriraju na švedskim ulicama i dok su teroristi prisutni u njihovom parlamentu, naš pristup tom pitanju neće biti pozitivan", rekao je Erdogan novinarima na sastanku Evropske političke zajednice, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TENZIJE OPET NA VRHUNCU: Erdogan besan na Atinu - "Nemam ja šta da pričam sa njima"

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2022

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Pragu da sa Grčkom u ovom trenutku ne postoji ništa vredno razgovora i optužio Atinu da svoju politiku zasniva na "lažima"...- Oni nisu tamo gde bi trebalo da budu - rekao je Erdogan na konferenciji za novinare, preneo je Rojters...Prema...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.