Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi na terenu i van njega

Zvi­žda­nje grčkoj hi­mni pri­je me­ča, na­elek­tri­sa­na atmo­sfe­ra to­kom ci­je­log su­sre­ta i tu­ča na­kon uta­kmi­ce, u ko­joj je po­mo­ćnik se­le­kto­ra Me­hme­da Ba­žda­re­vi­ća Ste­fan Ži­li izbio zub Ja­ni­su Ja­ni­jo­ta­su, obi­lje­ži­li su meč, u ko­jem se BiH na sta­di­onu "Bi­li­no po­lje" ki­lo­me­tri­ma uda­lji­la od pla­sma­na na Svjet­sko prven­stvo u Ru­si­ji naredne go­di­ne.

Ni­je bo­lest >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sve što bo­li, Ja­ni­jo­tas će već kod ne­kog sto­ma­to­lo­ga u ze­mlji He­le­na da ri­je­ši pro­ble­me, dok bi za "zma­je­ve" bo­lan pe­ri­od tek mo­gao da usli­je­di po­sli­je odlu­ke Dis­ci­plin­ske ko­mi­si­je UEFA.

Po­mi­nje se su­spen­zi­ja sta­di­ona u Ze­ni­ci, ko­ji je "zma­je­vi­ma" već du­gi niz go­di­na bio vje­tar u le­đa, a mo­gu­će je i da se ne­ko­li­ko uta­kmi­ca igra bez pri­sus­tva pu­bli­ke. Sve će to pro­ći, mo­žda će re­pre­zen­ta­tiv­ci da pres­ko­če pre­pre­ke i pla­si­ra­ju se u da­le­ku Ru­si­ju, ali me naj­vi­še zbu­nju­je za­što uvi­jek mo­ra da se ide te­žim pu­tem i ka­ko po­je­din­ci mo­gu se­bi da do­zvo­le ta­kvo po­na­ša­nje?

Ka­ko je­dan is­ku­sni tre­ner, ko­ji ima go­di­na ko­li­ko ima Ži­li, mo­že ta­ko da odre­agu­je u tre­nut­ku i sta­vi na koc­ku odla­zak na je­dno ta­kmi­če­nje ka­kvo je Svjet­sko prven­stvo? Ka­ko je­dan is­ku­sni in­ter­na­ci­ona­lac ko­ji je pro­šao fu­dbal­sko si­to i re­še­to Edin Dže­ko mo­že da upa­dne u su­kob s Kos­ta­som Ma­no­la­som?

"Di­ja­mant" jes­te je­dan od naj­bo­ljih igra­ča ko­ji su ika­da igra­li na ovim pros­to­ri­ma, ali mu to ne da­je za pra­vo da re­agu­je kao dijete u osno­vnoj ško­li ko­je pro­ble­m r­je­ša­va­ fi­zi­čkim obra­ču­nom. Bi­će do­bro uko­li­ko se izvu­ku ne­ke po­uke iz sve­ga ovo­ga, ali gle­da­ju­ći na naš bal­kan­ski men­ta­li­tet vje­ro­va­tno je to ne­mo­gu­ća mi­si­ja.

Naj­la­kše je re­ći da je to ipak bi­la rea­kci­ja na na­pad pro­ti­vni­ka i mo­ra­lo se re­ago­va­ti. Što se ti­če sa­me igre, ta­ko ma­lo ra­da, a mno­go ta­len­ta - po­zna­ti je stih ben­da "Zabranjeno pu­še­nje" ko­ji mo­že da opi­še re­mi pro­tiv Grka na "Bi­li­nom po­lju".

Si­gur­no da tim ko­ji u sas­ta­vu ima naj­bo­ljeg stri­jel­ca ita­li­jan­ske Se­ri­je A Dže­ku, kre­ato­ra igre fi­na­lis­te Li­ge šam­pi­ona Mi­ra­le­ma Pja­ni­ća i je­dnog od naj­bo­ljih igra­ča tur­ske li­ge Edi­na Viš­ću mo­že mno­go vi­še od "krom­pi­ra" s Grci­ma. Od lop­ti s oči­ma Pja­ni­ća, vi­hor­nih pro­do­ra Viš­će i egze­ku­tor­skih spo­so­bnos­ti Dže­ke ni­je vi­đe­no ni­šta, for­si­ra­la se ma­lo­krvna i ku­ka­vi­čka ali­bi igra na du­ge lop­te. Od le­prša­vos­ti i pas igre ni tra­ga.

"Zma­je­vi" su se pra­vi­li En­gle­zi na te­re­nu, a na­kon me­ča su se uži­vjeli u tu ulo­gu pa su opo­na­ša­li tem­pe­ra­men­tne Os­trvlja­ne s tri­bi­na. Os­ta­je na­da da ka­zna UEFA ne­će bi­ti dra­kon­ska.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.