Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

El Fening, Jorgos Lantimos i Enki Bilal u žiriju filmskog festivala u Kanu

Američka glumica El Fening, francuski autor stripova Enki Bilal i reditelji iz Grčke i Francuske, Jorgos Lantimos i Roben Kampijo, biće u sastavu žirija ovogodišnjeg, 72. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, saopštili su organizatori.

Četiri žene i četiri muškarca iz šest zemalja biće u žiriji čiji je predsednik ove godine meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu koji će dodeliti Zlatnu palmu, glavnu nagradu festivala u Kanu.

Ukupno 19 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << filmova će ove godine biti u trci za glavnu nagradu, ali su organizatori naveli da bi spisak do početka festivala mogao da bude dopunjen.

Festival će biti održan od 14. do 25. maja.

Zlatnu palmu je prošle godine dobio film "Kradljivci" (Shoplifters) japanskog reditelja Hizokazua Kore-ede.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.