Izvor: B92, 19.Mar.2009, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija bombe u Atini

Atina -- Bomba ručne izrade eksplodirala je ispred kancelarije poslanika grčke vladajuće partije Kirijakosa Micotakisa, prouzrokujući materijalnu štetu.

Poslanik Micotakis (41), brat ministarke inostranih poslova Dore Bakojani i sin bivšeg premijera Kostasa Micotakisa, nije bio u kancelariji u vreme napada. "Bomba je eksplodirala na stepenicama ispred kancelarije prouzrokovavši manju štetu. U zgradi nije bilo nikoga u vreme eksplozije", izjavio je predstavnik policije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Policija je saopštila da nije dobila upozorenje pre napada i da još niko za njega nije preuzeo odgovornost, preneo je Rojters.

Grčka vlada je još uzdrmana od nereda u decembru prošle godine, najžešćim u proteklih nekoliko decenija.

Do nereda je došlo pošto je jedan policajac ubio petnaestogodišnjeg dečaka, što je izazvalo ogorčenje i bes mladih, već pogođenih nezaposlenošću i ekonomskom krizom.

Prošle sedmice najmilitantnija gerilska grupa u Grčkoj, Revolucionarna borba, preuzela je odgovornost za dva napada na filijale "Siti banke" u Atini.

Grupa je takođe preuzela odgovornost za niz napada na policiju, ministarstva, kao i za napad projektilom na američku ambasadu u Atini 2007. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.