EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 04.Jun.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

ESM (European Stability Mechanism) stalni fond za pomoć koji obuhvata 500 milijardi evra, bi trebalo kako je planirala EU da stupi na snagu 9. Jula. Pre stupanja na snagu parlamenti 17 zemalja članica evro zone moraju da ga ratifikuju kako bi bio na raspolaganju u borbi protiv finansijske krize u Grčkoj. Dok se ovaj fond ne popuni sa 90pc planiranog kapitala zvaničnici će morati da koriste privremeno sredstva iz EFSF-a koji obuhvata 440 milijardi evra sa 240 milijardi koje sun a raspolaganju. Datum stupanja na snagu uglavnom zavisi od Nemačke gde se može glasati prve nedelje jula.Nemačka bi trebalo da učestvuje sa 27 pc u ukupno kapitalu ESM-a. Kancelar Nemačke Angela Merkel učvrstila je svoj stav protivljenju uvodjenja evro obveznica nakon što je predsednik Amerike Barack Obama signalizirao evropskim liderima da preduzimaju dovoljno kako bi obuzdali finansijsku krizu. Angela Merkel koja je na čelu najveće evropske privrede I najvećeg kontributera fondova za pomoć Grčkoj Portugaliji I Irskoj je ključni igrač u naporima da se finansijska kriza koja već treću godinu traje reši. U medjuvremenu iz Španskih banaka povučeno je oko 100 milijardi evra u prva tri meseca ove godine . Eksperti upozoravaju da će haotično rešavanje od strane države situacije u Bankia banci verovatno da ubrza izlaz kapitala čime će se dodatno destabilizovati situacija u bankama.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je oscilirao. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine dok RSI oscilira. Cena je nakon proboja gornje Bolindžer trake počela da oscilira tako da je moguć dalji pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
SHORT 1.24168 1.23976 1.23606

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večernja analiza za 4.6.2012

Izvor: FXLider.com, 04.Jun.2012

Medjunarodno kreditiranje od početka finansijske krize 2008 godine trenutno na najnižem nivou.U Kini Centralna banka kao i ostale ključne agencije počele su sa pripremom plana u slučaju povlačenja Grčke iz zone evra.U Velikoj Britaniji danas su zatvorene banke zbog praznika.Cena zlata zaustavila...

Nastavak na FXLider.com...

Pada nivo prekograničnih pozajmica

Izvor: B&F Online, 05.Jun.2012, 15:34

Iz Banke za međunarodna poravnanja (BIS) izjavili su da su prekogranični zajmovi pali za 799 milijardi dolara u četvrtvom kvartalu 2011. Najviše povlačenja je iz Italije i Španije, kao i ostatka evrozone, piše Telegraf.

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.