Izvor: Southeast European Times, 09.Maj.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU odobrila paket pomoći za Grčku

09/05/2010

BRISEL, Belgija -- Lideri zamalja članica evrozone formalno su u petak (7. maj) odobrili trogodišnji plan za spašavanje doboko prezadužene Grčke. Oni su se takođe dogovorili da uspostave mahanizam za očuvanje stabilnosti evrozone u cilju da se spreči prelivanje krize iz Grčke na druge zemlje. "Mi ćemo braniti evro na koji god je način potrebno. Imamo nekoliko instrumenata na raspolaganju i koristićemo ih", izjavio je predsednik Evropske komisije Hoze >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Manuel Barozo.

Kreditni paket EU/MMF iznosi 110 milijiradi evroa. U petak, oba doma nemačkog parlamenta dala su zeleno svetlo za izdvajanje 22.4 milijarde evra u naredne tri godine. Nemačka će obezbediti 8,4 milijare evra u sklopu paketa. (CNN, Rojters - 08/05/10; AFP, BBC - 07/05/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

MMF odobri pomoć Grčkoj

Izvor: B92, 09.Maj.2010

Vašington -- Bord Međunarodnog monetarnog fonda odobrio je svoj deo paketa pomoći Grčkoj u vrednosti od 40 milijardi dolara... Bord MMF-a se sastao u Vašingtronu da bio odobrio trogodišnji zajam u vrednosti od 40 milijardi dolara za pomoć Grčkoj da izađe iz dužničke krize. Lideri zemalja članica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.