ERDOGANU SE PRAVOSLAVCI PRIVIĐAJU SVUDA: Nisu nam Nemci presreli brod, znam ko je!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 14:11

ERDOGANU SE PRAVOSLAVCI PRIVIĐAJU SVUDA: "Nisu nam Nemci presreli brod, znam ko je!"

Erdogan je optužio Kipar i Grčku da stoje iza presretanja turskog broda

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Grčka i Kipar stoje iza presretanja turskog broda od strane nemačkih vojnika u ime misije EU u blizini libijske obale.

- Uprkos provokacijama Grčke i administracije kiparskih Grka u vezi priblema u istočnom Mediteranu, bili smo strpljivi i uzdržani. I pored toga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oni su presreli naš brod koji je nosio teret u Libiju - rekao je Erdogan na sastanku sa članovima njegove vladajuće stranke, prenosi portal Katimerini.

Erdogan je kazao da je kapetan broda koji je zaustavio turski brod grčke nacionalnosti, kao i da je posada turskog broda tom prilikom maltretirana.

Incident se dogodio u nedelju popodne, kada je posada misije Irini UN sastavljena od nemačkih vojnika presrela turski teretni brod i pretražila ga zbog sumnje da se na njemu krijumčari oružje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.