EP: Dva srebra za srpske veslače

Izvor: B92, 20.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Dva srebra za srpske veslače

Srpske posade osvojile su dve srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u veslanju u grčkom Maratonu.

Dvojac bez kormilara u kojem su veslali Nikola Stojić i Goran Jagar, kao i četverac bez kormilara za lake veslače sa posadom Veljko Urošević, Nenad Babović, Goran Nedeljković i Miloš Tomić, završili su svoje finalne trke kao drugi i nastavili kontinuitet osvajanja odličja na najvećim takmičenjima.

U subotu su u Grčkoj veslale i preostale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve posade iz naše zemlje - Iva Obradović je u A finalu skifa bila četvrta, a medalja joj je izmakla za 73 stotinke, dok je četverac bez kormilara u apsolutnoj kategoriji, sa posadom Ivan Ostojić, Aleksandar Radović, Marko Marjanović i Čedomir Nikitović bila treća u B finalu, što znači da je takmičenje na Evropskom prvenstvu završila kao deveta u ukupnom plasmanu.

Naši olimpijci iz Pekinga i prošlogodišnji prvaci Evrope, Stojić i Jagar, dobro su startovali u finalu dvojca, vodeći bitku sa Bernarom i Kadoom iz Francuske za prvo mesto. Veći deo trke Srbi su bili na čelu, ali u poslednjih 500 metara u paklen finiš ušli su Ciompanidis i Gavrilidis iz Grčke. Oni su najpre prestigli Francuze, zatim i naše momke i prvi prošli kroz cilj u vremenu 6:29,42 minuta, da bi 1,79 sekundi za njima do srebra stigli Stojić i Jagar, a do bronze Bernar i Kado.

U finalu lakog četverca Urošević, Babović, Nedeljković i Tomić ponovo nisu najsjajnije startovali, pa su posle 500 metara bili četvrti. Naša posada je zatim prešla na treće mesto i veći deo trke jurila poodmakle Italjane i Čehe. Na 500 metara pred ciljem naši momci su zaostajali čak četiri sekunde za Česima, ali su uz fantastičan finiš ipak uspeli da ih prestignu i potisnu na treće mesto, zasluženo stigavši do srebra u vremenu 6:02,31 minuta, 3,5 sekundi iza zlatnih Italijana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.