ECB nastavlja da pomaže grčke banke

Izvor: B92, 28.Jun.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ECB nastavlja da pomaže grčke banke

Evropska centralna banka saopštila je da će zadržati svoj fond za hitno finansiranje grčkih banaka na nivou ugovorenom u petak.

ECB je spremna da preispita odluku o pomoći Hitnog fonda za očuvanje likvidnosti i da će blisko sarađivati sa Bankom Grčke.

Urednik ekonomije BBC-a Robert Peston smatra da ECB na ovaj način ne pruža dodatnu pomoć Grčkoj, jer će je dovesti do velikog pritiska za kapitalne kontrole.

Grčke banke zavise od Hitnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fonda za očuvanje likvidnosti (ELA), a uskraćivanje bi moglo da gurne Grčku iz evrozone.

Potparol ECB je rekao za BBC: “Grčka i dalje ima pristup ELA”.

U saopštenju za BBC, guverner Grčke Banke Janisa Sturnaras rekao je da će ta banka kao deo evrosistema preuzeti sve neophodne mere da obezbedi finansijsku stabilnost grčkih građana u ovim teškim okolnostima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SUTRA IPAK RADE BANKE: ECB zadržava hitno finansiranje Grčke!

Izvor: Kurir, 28.Jun.2015

FRANKFURT - Evropska centralna banka (ECB) saopštila je danas da će zadržati hitno finansiranje grčkih banaka na nivou dogovorenom u petak...U saopštenju ECB se navodi da su spremni da prespitaju odluku o programu Hitne pomoći za likvidnost (ELA) i da će blisko sarađivati sa Bankom Grčke, preneo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.