Dušan Šakota izašao iz kome

Izvor: B92, 28.Apr.2010, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Šakota izašao iz kome

Grčki košarkaš srpskog porekla Dušan Šakota i dalje se nalazi na odeljenju reanimacije u bolnici u Pezaru, ali je izašao iz kome i diše bez aparata.

"Dušanu Šakoti prekinuta je veštacki izazvana koma i on je skinut sa aparata za veštačko disanje", navodi se u saopštenju lekara bolnice San Salvatore gde je košarkaš prethodno dva puta operisan. Sin proslavljenog srpskog trenera Dragana Šakote, ostaće na odeljenju reanimacije jer se, kako navode lekari, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dalje nalazi u "veoma teškom stanju".

Šakota je povređen na nedeljnoj utakmici Skavolinija sa Teramom, kada mu je u nekom od duela sa protivničkim igračima puklo dvanaestopalačno crevo zbog čega je morao na prvu operaciju.

Doktor Filiberto Martineli rekao je da je Šakota svestan i da može da razgovara.

"Kada smo mu prekinuli veštački izazvanu komu, bila je prisutna cela lekarska ekipa koja ga je obavestila da su navijači ispred bolnice postavili njemu posvećen transparent. Zamolio nas je da pozdravimo sve navijače", rekao je Martineli.

Dušana će večeras posetiti članovi porodice i uprava kluba Skavolini Spar, najavili su zvaničnici bolnice u Pezaru i dodali da će u četvrtak u podne izneti nove podatke o Šakotinom oporavku.

Uprava bolnice "San Salvatore" pozvala su navijače da ne dolaze u tu ustanovu da bi se izbeglo stvaranje gužve.

Navijači Skavolinija postavili su ispred bolnice, u kojoj je Šakota operisan, transparent sa natpisom: "Dušo, sa tobom smo".

Tim Skavolinija, koji treba da krene na fajnal for Evročelindž kupa i uprava kluba najavili su da će menadžer Alesandro Barbalić ostati u Pezaru kako bi obezbedio svu neophodnu pomoć za povređenog igrača

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.