Dupla igra

Izvor: Glas javnosti, 05.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dupla igra

Poseta predsedavajuće Oebsa, grčke ministarke spoljnih poslova Dore Bakojani Beogradu, pa potom Prištini izazvala je različite komentare u javnosti i pitanje da li je u Prištini posetila Srbiju ili „državu Kosovo“.

Grčka ministarka Dora Bakojani rekla je u Prištini da Grčka, koja ne priznaje nezavisnost Kosova i Metohije, „nije promenila stav po tom pitanju“. Ona je na Kosmetu boravila kao predsedavajuća Oebsa (čiji član nije Kosovo i Metohija) i naglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je njen dolazak „odraz važnosti“ koji ta organizacija i Grčka pridaju promociji mira i stabilnosti na Balkanu.

- Naša pozicija je jasna, ali smo mi ovde (na Kosovu), u Euleksu smo, u Kforu, mi zajedno radimo i nastavljamo našu pomoć Kosovu, ali naš stav o Kosovu ostaje nepromenjen - rekla je Bakojani.

Zbunila i kolege

Prema njenim rečima, mnoge kolege su je pitale kako će se suočiti sa činjenicom da Grčka još nije priznala nezavisnost Kosova, na šta im je ona odgovorila da u Prištinu odlazi u ime 56 država članica Oebsa koje još nisu postigle konsenzus povodom statusa Kosova.

- Grčka, kao sused, prijatelj i zemlja koja predsedava Oebsu, podržaće Kosovo u ostvarivanju njegovih stremljenja da bude deo Evrope - rekla je Bakojani posle susreta sa takozvanim predsednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom, a razgovarala je i sa „premijerom“ Kosova, ratnim zločincem Hašimom Tačijem.

ĆERKA MICOTAKISA

I dok na našem jeziku reč „dora“ nema posebno značenje, zanimljivo je da su šiptarski domaćini sa blagonaklonošću gledali na grčku političarku, tražeći u njoj „albanske korene“, jer reč „dora“ na šiptarskom znači - „ruka“. Međutim, stvari su drukčije... Dora Bakojani je rođena u poznatoj, aristokratskoj grčkoj porodici kao Teodora Micotakis, a - Teodora na srpskom znači Božidarka. Ona je najstarija od četvoro dece Konstantina Micotakisa, uticajnog političara, lidera Nove demokratije i nekadašnjeg premijera Grčke. Bila je udata za grčkog novinara i političara Pavlosa Bakojanisa. Majka je dvoje dece.

Zalosno je da jedna prvo kao dama Grkinja posecuje teroriste siptarske tacija i sejdijuma i okupatore euleks ili oebs,a nista nas nemoze iznenaditi da neko iz Bratske Grcke prizna KOSOVO kao nezavisno samo se ceka da to prvo uradi ustaska vlast iz Beograda na celu sa poglavnikom tadicem i svim njegovima saradnicima kao sto je ovaj na slici mali pozderovic vuk...

Zao mije sto idete iz promasaja u promasaj.Kosovo je (nazalost) nezavisno i kad tad cete ga priznat ako zelite bolji zivot(tj. uclanjenje u EU i Bijeli sengen).Zbog tih vasih zabluda i mi u Crnoj Gori smo mnogo propatili.Uvukli ste nas u rat i mrznju sa svim nasim komsijama(Hrvatima,Bosnjacima i Albancima).Mi smo od toga imali ogromne stete jer su odmah potom nastupile sankcije i bijeda velika.I sto ste dobili od toga?Izgubili ste Hrvatsku,Bosnu-a zbog njih dvije i Kosovo.Medjutim,jos se ne opametiste...i dalje po starom.Zalosno. P.S. Momir Bulatovic koji je u vrijeme sankcija izjavio ISTORIJSKU: Jest cemo korijenje,nije vise u Crnoj Gori,eto ga tamo kod vas u Beogradu nek vas i dalje truje i unistava-daleko mu vrata Montenegra i njemu i svim velikosrpskim bandoglavcima.

Ti si poturica ti nisi Crnogorac kad tako pricas, Evo sad tvoj Milo Djukanovic bivsi svercer cigareta sad svercuje zarazeno meso iz Brazila na Kosovo I Metohiju sa Tacijem ratnim zlocincem. Kosovo je ukradeno to ceo svet zna da je Amerika to otela i kad tad ce ga vratiti, ako nece da ostane zapamcena kao prva zemlja koja je priznala svoju koloniju i zemlju droge koju vode ratni zlocinci.

Mozes mislit sto god hoces,neces me naljutit.Vazno je JA sto mislim ko sam i sto sam.Najvaznije je da znam(a svakim danom nas u Montenegru je sve vise i vise sa takvim mislima-nadam se i u Srbiji dace ih bit mnogo) da vise nikad,ali zaista NIKAD necemo ici prolijevat krv i propadat zbog kojekakvih Velikosrpskih pretenzija(citaj PROMASENIH INVESTICIJA) . Kao npr: Mojkovacka bitka 1916. godine kada je izginula Crnogorska mladost kako bi(zalud) spasla zadnjicu srpskoj eliti(nazalost narod su ostavili na milost i nemilost Austrougarima) zato sto su Srbi usli u suludi rat sa Austrougarskom jednom od najjacih Evropskih drzava tog doba.U II svjetskom ratu ste nas navukli da dizemo kojekakve ustanke tako daje procentualno od svih ex-Yu naroda najvise izginulo Crnogoraca.Vas je Rankovic izmislio i Goli otok(Crnogorsku tamnicu) i taman kada smo dahnuli u Socijalizmu opet ste nas uvukli u bijedu i ocaj sa raznoraznim Antibirokratskim revolucijama koje su dovele do sankcija i rata sa najmocnijom svjetskom silom NATO-paktom???Rezultat svega toga je: 90% ljudi u Montenegru je bijeda,poceli smo zbog toga vise da umiremo nego dase radjamo,iseljavanje je masovno(makar i u mislima),nastupila je degradacija svega onog sto je krasilo Crnogorstvo-prije svih Cojstvo i junastvo. Zato upamtite dobro: Klonite nas se,dodjite ka turisti i gosti a nikada ne saljite emisare danas nagovaraju da ratujemo za vas NIKAD VISE.

Crnogorac-Niksic - ma kakav si ti Crnogorac tko zna tko je tebe sklepao?

Nijedan pravi crnogorac nece svoju zemlju lijepu Crnu Goru zvati Montenegro.

Ti si neki supak koji hoce da posere obraz pravih Crnogoraca.

Какво бре "Црногорство"?!!! Па ви "Црногорци", "Македонци", "Хрвати", "Босанци" сви сте пореклом СРБИ.

Stvarno lupetas Crnogorac. Vi ste veci Srbi i od samih Srba, posebno kad u tome vidite neki interes za sebe. Svojim klanovima ste bili zauzeli sve klucne pozicije u politici i firmama u Beogradu u ono vreme kada je Srbija tonula svakim danom. Pa i Slobodan Milosevic je izmedju ostalih bio Crnogorac. Postojala je lista cekanja u Crnoj Gori za mobilizaciju i odlazak na ratista oko Dubrovnika, a sad se kao perete od svega toga. I ne proseravajte se vise sa nekim "cojstvom" i slicnim nebulozama. Pokazali ste se i ko ste i sta ste. Vi ste se dokazali kao, cast izuzecima, najveci prevrtljivci, lenstine i pokvarenjaci na ex-YU prostorima. Fuuuujjjjjjj. I o kakvom moru i odmorima pricas. Nikada bre vise necu tu da dodjem kao turista, a i sve vise onih koje poznajem se okrecu drugim zemljama, a cekaj tek kad se ukinu vize i standard u Srbiji jos malo poraste.

I jos nesto da dodam, oni Srbi i ostali sto ti i dodju tu na odmor su GOSTI! To znaci da ako hoces da ih sacuvas i da ti i drugi dolaze ima da ih SLUZIS i udovoljavas njihovim prohtevima. Eto ti tvog "cojstva", ponosa i junastva. Ti ces da SLUZIS, a drugi ce da jedu i piju, dok ti gledas. Pa dobro, mozda ne pojedu sve pa ostane nesto i za tebe, bolje i to nego da se baci. Prijatno!

Sta si se bre toliko zapenusio, ostavi Crnogorce, vazno je da nas svi ostali vole, od juznog do severnog pola, ko sisa crnogorce.

Mozda nas ne vole ali nas postuju...

Šta ovi homodupljanikusi pričaju, što zariše nož u ledja bratu. Srbiju ne priznaše u istorijskim granicama, a priznaše arnautsku državu koja nikad nije postojala, niti je imala svoje istorijske granice. Vama u vašoj Duplji nikad nije bilo loše, čak vam je i bolje bilo nego nama u Srbiji za vreme Momira Bulatovića. Samo radi obaveštenja nama je sada bez vas mnoooooogo bolje.

''Homo-dukljanin'' je potpuno u pravu. Svileni srpski generali, po kojima danas nazivamo naše najlepše bulevare, izdali su narod već na početku I svetskog rata, ostavivši majora Gavrilovića da pogine za njih i pobegli u Albaniju, tifus, plave grobnice i ostalo – umesto u guste rodne šume (kao što su to neki učinili 1941).

Big lale je nešto pome[ao oko načina ratovanja u I i u II svetskom ratu. Austrogari su Srbiju napali da bi uništili srpski narod. Siromašni narod Srbije nije mogao u našim šumama gladan, bos i go da bi ga švabe lovile kao divljač. Zaborivaio su slike ubijenih žena i dece u Mačvi i posavini 1914. I tada naši djenerali (a ne generali) nisu ostavili majora Gavrilovića da gine za njih nego su se oni kroz borbu povlačili preko Albanije da bi spasli narod. Da toga nije bilo danas bi se srsko ime pominjalo samo kroz istoriju. Cilj švaba je bio uništenje srba.

Tebi je mozda bolje ali vecini gradjana u Srbiji je mnogo gore nego npr. 1991. godine.Koliko je vama mnogo bolje navest cuti samo jedan podatak: prosle godine je u Crnoj Gori radilo(gradjevinarstvo,turizam,poljoprivreda) 50 000 stranih drzavljanja.A znas li kojih stranaca je bilo najvise? Naravno,Srba, bilo ih je 40 000.Eto koliko vam je bolje.Kosovo je prizna cio svijet a ne samo mi.Jesmo li vam mi krivi sto se nijeste razmnozili na Kosovu(i u Srbiji),sto ste se iselili,sto se nijeste oduprli Arbanasima...Znas li veselice dasu trenutno azilantski kampovi u Norveskoj prepuni Srba sa Kosmeta.Sto ne ostadose da cuvaju i brane Kosovo?Daje nase bilo mi boga sigurno sacuvali na taj nacin sto nebi radili genocide po Balkanu,lijepo bise namnozili i nebise odseljavali po bijelom svijetu.Ja vidim ocito dasi ti onaj Cosicev KABINETSKI patriot-ali kada je u pitanju praksa ti nemas BLAGE VEZE.Opet ti velim Crnogorci su zbog COJSTVA priznali Kosovo jer suga Arnauti sacuvali i nijesu mu okrenuli ledja ka vi.Ti to sada ne shvatas ali jedna dana...samo cetise kazat coce.

Pa Srba u Crnoj Gori ima najviše pa je normalno i da ih bude i medju radnicima. Jer vi u CG, ko se izjasni kao Srbin odmah je stranac.

E hvala ti Dukljanine na tvom čojstvu i junaštvu. Zar je čojstvo i junaštvo ne priznati bratsku zemlju Srbiju u svojim granicama a priznati šiptarsku kvazi tvorevinu. ČOJSTVO I JUNAŠTVO kakvav apsurd.

Lazes, ovo o Norveskoj i izbeglickim kampovima ... Ali je zato tacno da su tamo skoro isklucivo bili smesteni Kosovski Albanci, o cijem "cojstvu" se ovde proseravas, kao ostali su na Kosovu pa su ga sacuvali. Jel' nemas ti neki site u Crnoj Gori da tamo prodajes "cojstvo"? Ti zivis u nekoj vrsti virtuelne stvarnosti...

Onih 40000 sto pominjes su moguce radili u CG. ali ne za Crnogorce, vi ste sve rasprodali, gazde su tu stranci...

Zaista sam iznenadjena vasim komentarima, i sto posto sam sigurna da nisi crnogorac. Pa posto toliko znas o Kosovu, i cije je, molim te objasni nam ciji je Ulcinj i okolni deo, polako i vas takozvane crnogorce ceka jos mnogo gora sudbina nego srba na kosovu polako vreme ce pokazati. I sve vise i vise sam ubedjena da ti nisi crnogorac

Zasto ti poturice toliko nisko drzis Srbe.

Kakav komsija, kakvi bakraci, Grcka je p..... u cabar kad su prihvatili bozic da slave, 25, sta vise mozese reci. Kako im Engleska svira, onako oni igraju. Pamtimo mi Solunski Front kad su slusali GB da ne prime iznemogle srbe. Pitam se, kad bi Turska uzela jedno, od njihovih silnih

ostrva dali bih se pomirili sa time?

Micotakis, je ozenio stjuardesu mladu, koja je mogla da mu bude cerka, da to je bio Micotakis!

Absolutno pogresno! Nije Micotakis nego Andreas Papandreu, otac Jorga Papandreu-a. Uostalom, to nema nikakve veze sa ovom temom ...

Грци су се давно продали. То је било давне 1923. године када су узели Нови календар. Оно мало Грка што је остало верно су прогоњени и злостављани. А шта то ми можемо очекивати? Па они ни Русе очима не могу да виде управо што осећају проклетство издаје, јер су први ставили смутњу и раскол међу православни свет. На жалост, и код нас данас има много модерних теолога који из висина Христове науке пониру глиб јелинске философије, трудећи се да под изговорим реформи у Цркви затру исконско Православље. Ми смо због те јереси у Цркви и препустани у руке НАТО-а и Арбанаса, скрнаве нам се светиње, руше гробља, дробе колевку КиМ. Многи " језуитски паметњаковићи" ће ко папагаји да понављау да питање календара није догматско, и то је тачно, али се са њим прима један нови дух, стран православном човеку. Срби морају да знају нашу славну историју, тј. да смо антички народ. На свим Ахиловим одеждама је четири "С" и за то постоји много доказа. Ми нисмо дошли иза Карпата као неки дивљаци, него смо одувек на Балкану. Прича о наводној сеоби је ВЕЛИКА ЛАЖ и Ватиканска подвала. Постоји списак племена и регрута Римске легије из 12. године Нове ере. На њему: Рудињани (и данас живе код Билеће), Денде, Елези ( чувена четничка фамилија у Миљевини код Фоче)...Сви су Словени од Срба а не Срби од Словена! Ко не верује, препоручујем путешествије у Москву и Руску народну библиотеку, "Сербы и Славяне" од највећег руског историчара Олега Устинова, из 1780. године. Друго, ми морамо знати да је Косово и Метохија пупак целог света. Када се он развеже, човечанству се не пише добро. Не зато што је наше, него што човек нигде на земаљској кугли није више зидао Богу и небу ка србски владари. Нигде на тако малом простору толико цркви и манастира као на србској земљи. Други владари су зидали себи замкове а Срби задужбине. Речју, корене ове наше Голготе и страдања не треба тражити у мржњи Запада и Шћипета (Арбанаса) него у нашем великом греху према Богу. Погазили смо Завет, у Цркви је завладала јерес , материјалиам и дневна политика, у народу чедоморство и разврат, погажен типик Св. Саве, и зато смо препустани у руке кривоклетаца у подножју крста и незнанобожаца. Када сте задњи пут видели жену с марамом у Цркви? Србима није дато да буду теглећа стока у јарму оних који им нису ни до чланка.

Novi kalendar je precizniji od starog jer Bozic treba da se podudara sa zimskim solsticajem ,a zasto je to tako ostavljam ti da prostudiras. Sto se Grcke tice normalno je da treba da priznaju Kosovo kao sto to treba da priznamo i mi to je jedino normalno zrelo realno i korisno resenje.Ako nastavimo sa iracionalnom politikom izgubicemo i ono malo prijatelja sto nam je ostalo kao naprimer Grcka.

Majin kalendar je najprecizniji ako hoces tom logikom, no sta je precizno i tacno to samo Bog zna. Ovo sto danas radimo je iracionalna politika, a racionalna politika je bila da se uvede ratno stanje u Srbiji i oslobodi Kosovo i Metohija kao sto bi svaka okupirana drzava uradila a idealan momenat za to su bili Martovski neredi...ali posto su u Srbiji ima dosta smradova kao sto si ti koji i ne znaju koliko je Srba protjerano, zivjelo i ubijeno u Hrvatskoj...nema od toga nista. Posto si ti naucio uz zute na vlasti da redovno pusis svakoj protuvi koja prodje kroz Srbiju i izmedju ostalog kaze da ce Radovan Karadzic i Ratko Mladic da odu na smetljiste istorije...ne znam o cemu da se prica. Ako ce iko otici u smetljiste istorije to su ovi danas na vlasti i u opoziciji. A ti samo mozes da crknes od stida.

Ivane ivanovicu najtacniji kalendar je napravio srbin Milankovic ako nisi znao i molim te prvo se raspitaj pa pisi!!!

Kakav komentar, kakva intelegencija, ti si pravi Srbin , ti sve znas, Samo propustio si da npomenes da su Adam i Eva bili isto Srbi, a Isus Hristos bio pradeda tvom pradedi. Covece nemoj trositi tvoju intelegenciju na ovim bulevarskim novinama nego sedni i napisi jednu lepu knjigu da ceo svet sazna istinu ko smo i sta smo mi. Ajd ziveli bas pirja ova rakijica pre spavanja.

...Posetite Turke na Kipru i kojekuda , pa Bugare u Tesaliji ... ....Mozemo se zalagati da Alzas i Lorena ponovo budu Nemacki [ adugo su i bili] , Sev Irska nezavisna , Skotska ponovo na referendum , Korzika , itditd ----pa , neka se Evropa malo svadja ...

Za Ameriku nema problema ---svadje su vec pocele , nema potrebe niko da se mesa {republikanciversus demokrate ---bitka je mnogo zesca nego sto se objavljuje ---jer ne mogu vojni lobiji i ostali koji su oolako pravili multimilijarde da prihvate promene .....

Тачно тако. Обама, ил' се прави луд ил' је нека игра, али војни лоби се неће олако одвојити од ''Богом даних пара'' које цеде од американаца деценијама зарад некакве ''безбедности'' Америке. Тај лоби је толико јак да ниједан захтев за новцем, у циљу постизања војних циљева, није био одбијен од Конгреса и Сената од Буша старијег на овамо. Такође опремање војске се одуговлачи годинама како би се постигао интерес на новац који уместо да користе за њихове ''војне циљеве'' он лежи у банкама света. И...та похлепа им сада долази главе...полако...и сигурно...Обама је њихова најцрња солуција...хе,хе,хе најЦРЊА...шта ће то да значи за нас Србе...не знам!....али ако је судити по одабиру клинтоновке и бајдена и шутирању Благојевића, ништа добро нам се не спрема. .о)

Braca Grci...Ne priznaju Kosovo a priznaju im pasose.

zasto eventualno ? smem da se kladim da ce pre grcke tadic priznati kosovo, i to zbog brzeg puta u evropu i bele sengen lista, a dobice sigurno nesto i u svajcarskim francima, lopinama para nikad dosta

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.