Drugi dan potpunog haosa. Kilometarske kolone, ponovo VIDEO

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 11:51

Drugi dan potpunog haosa. Kilometarske kolone, ponovo VIDEO

Srbi koji su ovoga jutra krenuli put Grčke preko Severne Makedonije, moraće da se naoružaju strpljenjem prilikom prelaska graničnih prelaza.

Nakon jučerašnjeg dana i gužve zbog koje se čekalo i više od četiri sata na graničnom prelazu "Bogorodica - Evzoni" na ulazak u Grčku, situacija je danas nešto bolja.

Prema podacima AMSS-s, na ulazak u Severnu Makedoniju preko graničnog prelaza "Preševo - Tabanovce", čeka se oko četrdesetak minuta, dok se na ulazak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u našu zemlju čeka dvadeset minuta.

Na drugom graničnom prelazu koji vozači iz Srbije koriste kao alternativni "Prohor Pčinjski - Pelince", vreme čekana na ulazak u Severnu Makedoniju je oko pola sata, koliko je prema sajtu AMSS-a, potrebno i za ulazak u Srbiju.

Prema podacima na sajtu AMSM-a, vreme zadržavanja na graničnom prelazu "Bogorodica - Evzoni" u smeru ka Grčkoj, čeka se oko sat vremena na ulazak u zemlju Helena. Kada se radi o ulasku na teritoriju Severne Makedonije, vreme zadržavanja je minimalno, navodi se u saopštenju na sajtu AMSM-a.

Ovoga jutra na graničnom prelazu "Dojran - Dojrani", čekanje je minimalno u oba smera.

Da je situacija ovog jutra, makar oko osam časova po našem vremenu dosta bolja nego juče, potvrđuju i sami građani Srbije unutar grupa na Fejsbuku koje su posvećene Grčkoj.

Prema rečima korisnika, "Preševo - Tabanovce" prolazi se za dvadesetak minuta, dok je na graničnom prelazu "Bogorodica - Evzoni" zadržavanje nešto malo duže.

"Trenutno izlaz iz Makedonije, 90 min, preporuka krajnja desna traka. Ulaz u Grčku 45-60 minuta", napisao je Aleksandar unutar grupe "Live from Greece".

Sa druge strane, iako se na sajtu AMSM-a navodi da na Dojranu nema zadržavanja, iskustvo sa terena ipak kaže drugačije. Naime, unutar Viber Fesjbuk grupe "Grčka Uživo"; navodi se da je zadržavanje na ovom graničnom prelazu bilo dva sata jutros oko osam časova ujutru.

Oni koji su krenuli put Hrvatske, mogu da odahnu ovoga jutra. Zadržavanje na graničnom prelazu "Batrovci - Bajkovo" ovog jutra i to u oba smera, iznosi oko pola sata čekanja, navodi se na sajtu AMSS-a.

Takođe, ovoga jutra nema većih gužvni ni na graničnom prelazu "Šid - Tovarnik", gde se u oba smera čeka najviše do 30 minuta.

Nešto malo veće zadžvanje na graničnom prelazu, registorvano je na ulasku u Srbiju na Horgošu, gde se na ulazak u zemlju čeka oko sat vremena, dok je prema podacima na sajtu AMSS.-a, potrebno oko pola sata čekanja za ulazak na teritoriju Mađarske.

Najveće zadržavanje ovog jutra registrovano je na graničnom prelazu "Gradina" sa Bugarskom, gde se na izlazak iz zemlje čeka 120 minuta. Sa druge strane, na ulazak u Srbiju, čeka se 20 minuta.

Oni koji su ovoga jutra krenuli put Crne Gore, na oba gračnina prelaza koji se najviše koriste, "Jabuci" i "Gostunu", vreme zadržavanja je minimalno i na teritoriju Crne Gore ulazi se za dvadesetak minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.