Drtžavni dug Slovenije se uvećao više od dva puta od momenta prelaska na evro 2007. godine

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drtžavni dug Slovenije se uvećao više od dva puta od momenta prelaska na evro 2007. godine

03.07.2012. - Slovenija može biti šesta zemlje u redu za finansijsku pomoć

Slovenija može postati šesta zemlje zone evro kojoj je potrebna finansijska podrška zbog poteškoća u bankarskom sektoru. Takvo mišljenje su izrazili ekonomisti za agenciju Bloomberg. Kredite od evropskih struktura su ranije tražili Grčka, Portugal, Irska, Španija i Kipar. Evrokomisija je juče odobrila drugi paket državne pomoći najvećoj banci Slovenije – Novoj Ljubljanskoj Banci u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << iznosu od skoro 390 miliona evra. Državni dug Slovenije iznosi skoro 50% BDP. Uvećao se više od dva puta od momenta prelaska na evro 2007. godine.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/Luigi Rosa/cc-by-sa 3.0    
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Slovenija će tražiti pomoć EU za spas?

Izvor: Kamatica.com, 03.Jul.2012

U poslednje vreme sve se češće govori da će Slovenija biti sledeća zemlja koja će zatražiti pomoć iz kriznih fondova Evropske unije zbog poteškoća u bankarskom sektoru. Do sada je pet zemalja zatražilo pomoć - Grčka, Irska, Portugalija, Španija i Kipar. Svetski mediji kao što su Financial...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.