Dora Bakojani: Podrška Srbiji

Izvor: B92, Fonet, 26.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dora Bakojani: Podrška Srbiji

Atina -- Ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani izjavila je da će njena zemlja nastaviti da podržava Srbiju u njenim evropskim integracijama.

Upitana da li se može očekivati ublažavanje stava Holandije i da EU u junu počne da primenjuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, Dora Bakojani je, na konferenciji za novinare u Atini, rekla da to ne može da potvrdi, ali da se nada da će tako biti.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jeremić rekao je na istoj konferenciji da nema ni trunke razlike u stavovima Srbije i Grčke, kada je reč o procesu proširenja EU na zapadni Balkan.

On je naveo da je u razgovorima bilo najviše reči o zajedničkom nastupu dveju zemalja prema drugim partnerima, važnim za taj proces.

Rumunski predsednik Trajan Basesku ponovio je da njegova zemlja podržava ubrzano približavanje Srbije Evropskoj uniji i liberalizaciju viznog režima za građane Srbije.

Primajući akreditiv novog ambasadora Srbije u Bukureštu Zorana Popovića, Basesku je ukazao na značaj koji Rumunija pridaje sprovođenju evropskih standarda u vezi sa zaštitom prava manjina, tako da rumunska manjina na čitavoj teritoriji Srbije može da uživa ista prava koja srpska manjina ima u Rumuniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka podržava Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2009, 16:37

ATINA - Srbija ima svoje mesto u porodici Evropske unije i Grčka je podržava u naporima da dosegne taj cilj, izjavila je danas ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani, posle razgovora sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem...Na zajedničkoj konferenciji za novinare Jeremić je rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.