Doktor atinskog derbija na udaru: Pretili su mi smrću, vređali mrtvu majku

Izvor: B92, 23.Okt.2023, 10:28

Doktor atinskog derbija na udaru: Pretili su mi smrću, vređali mrtvu majku

Prekid u atinskom derbiju Olimpijakosa i Panatinaikosa tema je broj jedan u grčkom fudbalu.

Pošto je u 50. minutu petardom pogođen fudbaler Panatinaikosa Huankar, sudija je prekinuo meč i on nije nastavljen.

Fudbaler je prebačen u bolnicu na dalje ispitivanje i lečenje, a neočekivano se u celoj priči na udaru našao doktor Hristos Gogos, koji je dao procenu stanja igrača i stručno mišljenje, posle čega su sudije rešile da se meč ne nastavi.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegov račun stigle su brojne pretnje i uvrede huligana na društvenim mrežama, koji nisu mogli da se pomire sa tim da je meč prekinut.

Gogos je posle svega za portal Gazeta pričao šta se dešavalo u svlačionici.

"Italijanski sudija Fabio Marseka je čekao moje mišljenje. Da prijavim da li je igrač spreman ili ne da nastavi, a sudijama se sve objašnjava na engleskom. Nisam mogao da napišem to, jer se Huankaru tek dva sata posle meča popravio sluh. Igrač je zahtevao da se odrade određeni testovi koji nisu mogli da se urade na stadionu", rekao je Gogos, koji je svoj izveštaj sudijama predao tek koji minut posle 22 sata po lokalnom vremenu.

"Dao sam izveštaj sudiji. Što se tiče zaštitne kragne koju je dobio Huankar, ona se propisuje kod ovakve vrste povreda. Nije imao opekotinu niti masnicu. Imao je problem sa sluhom, ali tako nepšo nije permamentne prirode. Svi su dobili moje viđenje. Nisam ništa menjao. Ono o čemu sam govorio urađeno je pred 15 ljudi. I zato što su svi uglas pričali, pročitao sam svakom izveštaj", dodao je Gogos.

Ipak, ni u snu nije očekivao da će mu neko pretiti posle utakmice.

"Imao sam svakakve scene na stadionima. Svašta sam iskusio. Ovo mi je prvi put da se susretnem sa ovakvim ludilom. Nisam menjao mišljenje. Dobio sam mnogo poruka. Uvredljivih i pretećih po život. Otvoreno su mi pretili. I sve to sada nadgleda moj brat koji je advokat. Analizira sve poruke i preduzećemo pravne mere. Svako voli svoj tim i to razumem. Ali kad moramo da radimo svoj posao, onda ga radimo. Neshvatljivo je šta sam doživeo u ovim godinama, kada imam i unuke", poručio je lekar Gogos.

Najviše ga je pogodilo što su mu vređali majku, koja nije više među živima.

"Dobio sam poruke i nekoliko pretećih telefonskih poziva. Na hiljade poruka. Sve je zabeleženo. Sa mnogih brojeva. Najvažnije je to za moju majku. Izgubio sam je, a onda je neko psuje... Sećanje na mrtve je vrlo važno. Briga me za mene i šta meni kažu, ali majka... Tražili su žrtvenog jarca i izabrali mene".

Pojedini su na društvenim mrežama pronašli neke fotografije sa ljudima iz Olimpijakosa, ali tvrdi da nije njihov navijač.

"Nisam navijač Olimpijakosa. Radio sam u fudbalu od Antonijadisa do Eleftoropulosa. Jadno je da ljudi bez znanja sude drugima. Sudija je od mene tražio ocenu da li je igrač spreman ili ne. On je taj koji je loše rukovodio situacijom. Sudeći po onom što je usledilo, rekao bih da nije najbolje vodio me. To je bio problem svih", zaključio je doktor sa atinskog derbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.