Dogovor sa Grčkom je kapitulacija

Izvor: B92, 12.Jun.2018, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dogovor sa Grčkom je kapitulacija"

Skoplje -- Najveća opziciona partija u Makeodniji VMRO DPMNE ocenila je da dogovor koji je premijer Zoran Zaev postigao sa Grčkom kapitulacija i da ga neće podržati.

Na konferenciji za novinare lider te stranke Hristijan Mickoski je ocenio da je dogovor o rešavanju spora oko imena Makedonije u kojem je, kako je rekao, Zaev prihvatio sve grčke zahteve "težak egzibicionizam na štetu države" i da "Makedoniju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gura u ambis".

"Ako Zoran Zaev pokuša švercerski da proturu ovaj takozvani dogovor ili kapitualciju u Sobranju, mora da bude svestan da mora da ima obavezeujući referendum, a na konsultativan", rekao je Mickovski, dodajući da će na tom referendumu glasati protiv.

On je ponovio je da su stavovi opzicionog VMRO DPME poznati i nepromenjeni i da "neće podržati promenu ustava zbog promene ustavnog imena Makedonije".

Mickovski je rekao da je dogovor sa Grčkom važno pitanje i da zato traži od premijera Zaeva da mu dostavi sporazum pre nego što ga potpiše sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom.

Grčka i Makedonija postigle su sporazum o imenu Makedonije nakon spora dugog 27 godina. Novo ime - Republika Severna Makedonija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.