Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor Atine i kreditora moguć do sutra

Grčka se nada da će zaključiti pregovore sa međunarodnim kreditorima već do sutra ujutru, izjavio je jedan grčki zvaničnik poslije noćašnjih razgovora u Atini o novom paketu finansijske pomoći za ovu zemlju.

Grčki ministri finansija i ekonomije juče su pregovarali sa predstavnicima kreditora, a sastanci su produženi do duboko u noć.

Grčki zvaničnici ranije su rekli da bi sporazum sa kreditorima mogao biti dostavljen parlamentu do 18. avgusta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

"Ulažu se napori da se pregovori zaključe do večeras ili rano ujutru", rekao je grčki zvaničnik koji nije želio da bude imenovan.

On je dodao da će dokument koji će biti dostavljen parlamentu biti iz dva dijela. Prvi će biti memorandum o razumijevanju, a drugi će sadržavati mjere koje Atina treba da preduzme da bi paket stupio na snagu.

Drugi zvaničnik rekao je da su dvije strane noćas intenzivno diskutovale o tekstu sporazuma "rečenicu po rečenicu".

Pregovori su počeli 20. jula. Zvaničnik grčkog Ministarstva finansija izjavio je Rojtersu da je cilj da ministri finansija zemalja evrozone razmotre tekst sporazuma do petka, 14. avgusta.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Berzanski trgovci: Sporazum Atine i kreditora je blizu

Izvor: Blic, 10.Avg.2015

Grčka i njeni međunarodni kreditori će po svoj prilici ove nedelje postići sporazum o trećem paketu finansijske pomoći za tu prezaduženu zemlju, pokazala je anketa koju je sproveo Rojters među trgovcima na evropskom tržištu novca...Grčka se nada da će, nakon višenedeljnih pregovora, do utorka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.