Dočekajte proleće u Rimu

Izvor: Blic, 28.Feb.2016, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dočekajte proleće u Rimu

Ako razmišljate o putovanju i mini odmoru prvih prolećnih dana, Rim bi mogao biti pravi izbor.

"Svi putevi vode u Rim", glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije. Rimska dela prožeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su osećajem veličanstvenosti i snage. Taj osnovni značaj rimskog graditeljstva neminovno će oduševiti posetioca kada bude razgledao forume, amfitetre, bazilike, slavoluke…

I vi možete bio te grandiozne atmosfere, pune istorijske patine, znatiželjnih i opčinjenih turista, mirisa i ukusa italijanske kuhinje. Pritom, ukoliko danas napravite upit, četiri noćenja s doručkom i avionski prevoz 19. marta platićete 279 umesto 309 evra po osobi.

Rim, glavni grad Italije i regiona Lacio, poznat je i kao „prestonica sveta”, „večni grad” ili „grad na sedam brežuljaka”. Među razlozima zbog kojih ga svake godine posete milioni turista su njegova istorija, umetnost, kuhinja, muzika, moda...

Jedan od najvećih spomenika bogate antičke kulture je svakako Koloseum. Simbol je i Katoličke crkve, jer je deo Rima - država Vatikan.

Tokom ovog putovanja planirane su i fakultativne posete Vatikanu, Tivoliju i pešačko razgledanje grada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.