Dobit Nacionalne banke Grčke smanjena 93 odsto

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobit Nacionalne banke Grčke smanjena 93 odsto

Najveća grčka banka, Nacionalna banka Grčke, koja posluje i u Srbiji, saopštila je danas da je njen čisti profit u prvom tromesečju ove godine smanjen 93 odsto, u odnosu na isti period lane.

Recesija i fiskalna kriza uslovile su potrebu za višim rezervama i dovele do većih poslovnih gubitaka i nižeg obima kredita.

Čista dobit NBG banke u prva tri meseca je bila 21 milion evra, dok su analitičari očekivali u proseku 80 miliona, pri čemu su >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se njihove procene kretale izmedju 50 miliona i 127 miliona evra, prenele su agencije.

Nacionalna banka Grčke, koja posluje još i u Turskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Albaniji, Ukrajini i na Kipru, istovremeno je saopštila da je njena kćerka firma u Turskoj "Finansbanka" u prvom tromesečju ostvarila profit od 122 miliona evra, što je bio kvartalni rast za 32 odsto.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobit National Bank of Greece smanjena 93 odsto

Izvor: EMportal, 27.Maj.2010, 10:44

Najveća grčka banka, National Bank of Greece, koja posluje i u Srbiji, saopštila da je njen čisti profit u prvom tromesečju smanjen 93 odsto u odnosu na isti period 2009.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.