Deset godina grade 11 kilometara puta: Nije završeno, nižu se neispravnosti

Izvor: B92, 28.Okt.2019, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset godina grade 11 kilometara puta: Nije završeno, nižu se neispravnosti

Atina -- Ni deset godina nije dovoljno za rekonstrukciju 11 kilometara jednog puta u Grčkoj jer su se nizale neispravnosti zbog loše obavljenih radova.

Graditelji budućeg autoputa neuspešno su pokušavali da saniraju loše odrađen put, piše atinski dnevnik "Katimerini".

Radove na deonici autoputa Shimatari-Halkida, severno od Atine, naposletku je preuzelo privatno preduzeće za autoputeve "Nea odos" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (Novi put) koje će tim putem i upravljati po koncesiji, a tek treba da državi podnese račun koliko će to sve koštati.

Deonica od 11 kilometara sporednog autoputa koja s glavnim autoputem Atina-Lamia-Solun povezuje Halkidu gde je most ka ostrvu Eviji, bila je jedan od pet puteva koje bi država po ugovoru o koncesiji iz 2007. godine izgradila o svom trošku i predala koncesionaru "Nea odos" na upravljanje.

Po prvobitnom sporazumu, ta deonica je trebalo da bude predata tom privatnom preduzeću do 31. decembra 2008, godine, ali je isporučena, i to nekompletna i neispravna, više od decenije kasnije, tek u junu ove godine.

Po izvorima iz Ministarstva za infrastrukturu, kasnili su radovi na rekonstrukciji i proširenju puta koji su završeni početkom 2015. godine. Međutim, preduzeće "Nea odos" je odbilo da tada preuzme taj put od države, jer je revizija utvrdila da ima niz neispravnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.