Delegacija Skupštine Srbije na Parlamentarnoj skupštini Crnomorske  saradnje

Izvor: RTS, 19.Okt.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Skupštine Srbije na Parlamentarnoj skupštini Crnomorske saradnje

Članovi stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje učestvovali su na 52. sastanku Odbora za pravna i politička pitanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje u grčkom gradu Kavala.
Pored Srbije na sastanku, koji je održan od 17. do 18. oktobra, učestvovale su i delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Azerbejdžana, Bugarske, Jermenije, Gruzije, Grčke, Ruske Federacije, Rumunije,Turske, i Ukrajine, saopšteno je iz srpskog parlamenta.
Na sastanku se razmatrala tema "Uloga sindikata u jačanju ekonomske saradnje u crnomorskom regionu ", a Odbor je odobrio preporuku i izveštaj na ovu temu, koji će biti usvojen tokom zasedanja 52.
U diskusiji poslanici su naveli da sindikati imaju važnu ulogu u jačanju sistema zaštite ljudskih prava i obezbeđivanja društvenog i ekonomskog razvoja.
Naglašena je uloga sindikata u socijalnom dijalogu i partnerstvu u cilju unapređenja životnog standarda građana.
Srpska delegacija, koju su činili Igor Bečić, šef stalne delegacije i Ivan Kostić, član stalne delegacije, ostvarila je brojne bilateralne kontakte na ovom sastanku tokom kojih su predstavljene ekonomske reforme koje je Srbija preduzela u prethodnom periodu, konstruktivan socijalni dijalog, kao i ostvaren ekonomski rast i rast životnog standarda u Srbiji.
Ukazano je da se u Srbiji Zakonom o radu jemči sloboda sindikalnog organizovanja i delovanja, kao i da radnici imaju pravo da obrazuju organizacije po svom izboru i pristupaju ovim organizacijama.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.