Dan nakon velikih sukoba: Vlada Grčke donela odluku

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan nakon velikih sukoba: Vlada Grčke donela odluku

Atina -- Grčka namerava da do kraja sledeće godine deportuje 10.000 migranata, saopštila je u ponedeljak vlada u Atini.

Vlada je odluku saopštila dan nakon sukoba u najvećem migrantskom kampu na ostrvu Lezbos.

Migranti su u nedelju tokom protesta u kampu na grčkom ostrvu Lezbos izazvali dva požara i sukobili se s policijom, a potvrđeno je da je najmanje jedna osoba poginula, a 17 ljudi povređeno.

"Zaista prolazimo kroz nacionalnu krizu', rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je novinarima na Lezbosu zamenik ministra za zaštitu građana Lefteris Ekonomu.

Grčka vlada je na današnjoj sednici odlučila da pojača bezbednost na granicama i izgradi centre zatvorenog tipa u kojima bi bili smešteni migranti bez dokumenata, kao i azilanti čiji su zahtevi odbijeni i koji treba da budu deportovani, saopštio je portparol vlade Stelios Pecas.

On je rekao da se Grčka sada suočava više sa problemom migracija, nego s problemom izbeglica.

Sednica vlade, kojoj je predsedavao premijer Kirjakos Micotakis, trajala je četiri sata, navodi AP.

Američka agencija dodaje da će ove nedelje Grčku posetiti ministri unutrašnjih poslova Francuske i Grčke zajedno sa odlazećim komesarom EU za migracije Dimitrisom Avramopulosom, koji je inače Grk.

U Berlinu, portparol nemačke kancelarke Angele Merkel je izjavio da njena vlada podržava napore Grčke da se poveća broj deportacija migranata u Tursku.

Prema podacima UN, među migrantima većina dolazi iz Avganistana.

U kampu Morija nalazi se oko 12.000 migranata, većinom Avganistanaca, a taj prostor je predviđen za 3.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAKON ŠTO SU PODMETNULI POŽAR I SUKOBILI SE SA POLICIJOM: Grčka deportuje 10.000 migranata

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019

Grčka namerava da do kraja sledeće godine deportuje 10.000 migranata, saopštila je danas vlada u Atini, dan nakon sukoba u najvećem migrantskom kampu na ostrvu Lezbos...Migranti su u nedelju tokom protesta u kampu na grčkom ostrvu Lezbos izazvali dva požara i sukobili se s policijom, a potvrđeno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.