Daleko vam lepa kuća: Zašto me Crna Gora me više nikada neće videti?

Izvor: Luftika.rs, 26.Maj.2020, 09:27

Daleko vam lepa kuća: Zašto me Crna Gora me više nikada neće videti?

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je juče da Crna Gora od 1. juna otvara granice sa državama u kojima je najviše 25 obolelih na 100.000 stanovnika, odnosno sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.
– Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti posebna testiranja, svi će dobiti jasna uputstva šta ih očekuje u zemlji i koje propise moraju poštovati – rekao je premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Crne Gore.
Iako je Republika Srbija donela odluku da od 1. juna otvori granicu sa nekoliko susednih država, među kojima je i Crna Gora, građani Srbije ipak neće moći da putuju u tu zemlju bez testiranja i izolacije, piše Blic.
Na ovu odluku reagovala je premijerka Srbije Ana Brnabić, izjavivši da „Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove“.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da „to pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smešno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane“.
Izjava premijera Crne Gore izazvala je i buru nezadovoljstva građana Srbije na Tviteru.
Ovo su samo neki od komentara: „A šta je sa Srbijom“ – „Mi smo nepoželjni“.
„Ako nas iz Srbije ne pustite na more u CG, mi ćemo do Grčke ili Hrvatske, pa kako vam volja…“
„Daleko vam lepa kuća, nikad više u Crnoj Gori“.
I tako dalje, i tako dalje…





Nastavnica u Podgorici dobila otkaz jer je đacima objašnjavala zašto treba da idu na litije

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Da li je Crna Gora bez Srba ovog leta OSUĐENA NA PROPAST? Evo koliko tačno Srba letuje tamo i koliko troše

Izvor: Blic, 26.Maj.2020

Vest koja je juče odjeknula kao bomba - da Crna Gora otvara granice od 1. juna za 9 zemalja, a među kojima nije Srbija, odluka je koja ovoj zemlji može da se obije o glavu s obzirom na da to su naši građani drugi najbrojniji turisti u ovoj zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.