DVOJICA MATURANATA POGINULA TOKOM LETOVANJA! Nezapamćena tragedija na Grčkom ostrvu - oglasio se hitno ministar obrazovanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 14:16

DVOJICA MATURANATA POGINULA TOKOM LETOVANJA! Nezapamćena tragedija na Grčkom ostrvu - oglasio se hitno ministar obrazovanja

Škola je opisala događaje kao "jednu od najmračnijih" tragedija

Dvojica učenika škole St. Michael iz Dublina poginula su u odvojenim incidentima dok su bili na odmoru na grčkom ostrvu Ios.

Škola je opisala događaje kao "jednu od najmračnijih" tragedija.

U pismu roditeljima direktorka Lorna Heslin rekla je da su misli osoblja, porodice, učenika i bivših učenika u ovom trenutku sa onima koji su pogođeni.

Momak koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 7. juna napunio 18 godina, bio je na odmoru na Iosu sa drugarima iz razreda nakon što je prošlog meseca završio sa ispitima za maturu.

Nestao je u petak pre nego što je njegovo telo pronađeno u stenovitom području tokom vikenda, pišu irski mediji RTE.

Juče je i drugi učenik preminuo na grčkom ostrvu.

Radi se o dečku koji je u Grčku isto otputovao nakon što je položio ispite za maturu.

Ministarstvo spoljnjih poslova pruža konzularnu pomoć porodicama stradalih učenika.

- U istoriji škole bilo je teških dana, ali ovo je jedan od najmračnijih koje smo ikada doživeli - poručila je direktorka u pismu.

- Teško je prihvatiti smrt dvojice mladića dok su se spremali da krenu u sledeću fazu života. Osećaj zajedništva, koji je zaštitni znak naše škole, biće potreban za podršku porodicama nastradalih, kao i ostalim članovima razreda dok se mire sa smrću svojih drugara - dodala je.

Heslin je naglasila da piše sa "dubokom tugom i osećajem velikog gubitka" kako bi obavestila o smrti dvojice mladića.

Navela je kako je jedan od mladića "bio cenjeni član" škole i da želi da izrazi "najdublje saučešće njegovim ožalošćenim roditeljima i porodici dok se mire sa gubitkom svog dragog sina".

Istakla je da učitelji i osoblje takođe imaju "mnogo lepih uspomena na drugog mladića takođe", opisujući ga kao "druželjubivo dete, uvek ljubazno i pristojno, sa entuzijazmom u svakom aspektu školskog života".

Rekla je da je "uvek bilo zadovoljstvo sresti ga na hodnicima", dodavši da "u ovom trenutku nezamislive tuge, izražavaju najdublje saučešće njegovim roditeljima, kao i njegovom bratu koji je takođe pohađao istu školu.

Ministar za visoko obrazovanje Simon Harris rekao je da su vesti "poražavajuće".

Rekao je kako misli na porodice i prijatelje dvojice muškaraca i "sve učenike koji su uživali na praznicima u Grčkoj nakon ispita i sada se susreću s takvim šokom, boli i tugom".
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.