DRAMA U GRČKOM RAJU: Pakleni požar na ostrvu Hios, vatrogasci u borbi za spas

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 08:08

DRAMA U GRČKOM RAJU: Pakleni požar na ostrvu Hios, vatrogasci u borbi za spas

U gašenje požara uključeno je pet aviona i četiri helikoptera

Na grčkom ostrvu Hios, koje se nalazi u Egejskom moru blizu teritorije Turske, protekle noći izbio je požar u šumskoj oblasti nedaleko od sela Katavasis, severozapadno od grada Hiosa. Požar je ubrzo poprimio velike razmere.

Oko sat vremena posle ponoći, stanovnicima sela Diejka i Katavasis poslata je poruka da se evakuišu u Volisos, prenela je grčka državna televizija EPT, navodi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U ranim jutarnjim časovima u gašenje požara uključeno je pet aviona i četiri helikoptera, od kojih se jedan koristi za koordinaciju vatrogasnih operacija.

Na terenu je ukupno 90 vatrogasaca, uključujući 10 vatrogasaca koji su brodom stigli sa ostrva Lezbos i 27 vatrogasaca koji su avionom doputovali iz Atine, uz podršku 18 vatrogasnih vozila.

Kako navodi grčka televizija, pozitivno je to što je prestao jak vetar, što je olakšalo rad vatrogasnih jedinica.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.