DETALJAN SPISAK SVIH KAZNI NA PUTU DO GRČKE! Ako pušite u kolima možete platiti čak 1.500 evra - OBAVEZNO PROČITAJTE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2023, 13:04

DETALJAN SPISAK SVIH KAZNI NA PUTU DO GRČKE! Ako pušite u kolima možete platiti čak 1.500 evra - OBAVEZNO PROČITAJTE!

Sezona letovanja je u punom jeku i mnogi naši putnici se spremaju za putovanje vlastitim autom.

Pored toga što savetujemo da pre puta proverite tehničku ispravnost auta, savetujemo i da uzmete neku pomoć na putu kako biste bezbrižnije putovali.

Ono što je još veoma bitno za bezbrižno putovanje jesu i česte pauze i odmor od vožnje. Takođe vodite računa o saobraćajnim propisima i parkiranju u Grčkoj kako ne biste morali da platite neku od kazni i kako biste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbegli neprijatnosti i dodatne troškove.

Rigorozni saobraćajni zakoni u Grčkoj koji su na snazi od ove godine mogu da izazovu velike neprijatnosti, kako po novčanik, tako i po dokumenta, u šta su se, nažalost, uverili i mnogi turisti iz Srbije.

Osim što možete dobiti veliku novčanu kaznu i čak ostati bez dozvole, grčki saobraćajci po zakonu imaju pravo i da vam skinu tablice sa automobila na određeni vremenski period. 

U Grčkoj od 2018. godine važi nov zakon u drumskom saobraćaju.

Naime kazne su značajno pooštrene pa savetujemo svim vozačima da poštuju pravila i ograničenja.

Od pre par godina je primemtno veći broj saobraćajaca u Grčkoj i poprilično su ažurni u pisanju kazni.

Postavljeno je i više radara nego inače, a jedan se nalazi i ubrzo posle graničnog prelaza Evzoni, a pre isključenja za Solun. Ranije je postojala pogodnost da se kazna smanji za pola iznosa ukoliko je platite u roku od deset dana, ali ova pogodnost je ukinuta.

Još jedna napomena pre svega: Proverite da nemate neku neplaćenu saobraćajnu kaznu u Srbiji, jer i zbog toga možete biti vraćeni sa granice.

Ovo su cene za određene saobraćajne prekršaje u Severnoj Makedoniji ukoliko se odlučite da u Grčku putujete kroz ovu državu:

Ovo su cene za saobraćajne kazne u Bugarskoj ako ipak odlučite da idete tim putem:

Saobraćajne kazne u Grčkoj:

Ako kazna za saobraćajni prekršaj još nije evidentirana i informacija o istom poslata na granične prelaze može da se desi da napustite zemlju bez plaćanja kazne. Mnogi se obraduju da ne moraju da plate, ali tu može da se desi nekoliko scenarija.

Grci vam ne mogu poslati kaznu na kućnu adresu, ali sledeći put kada budete ulazili u Grčku, ako kazna nije zastarela ona se još uvek nalazi u sistemu i neće vam je oprostiti, nego ćete istu morate platiti. Pored toga u okviru Evropske unije postoji registar saobraćajnih prekršaja i velika je verovatnoća je da će se kazna naplatiti čim budete na ulasku u EU bilo gde da ste je napravljen prekršaj unutar EU.

Baš zbog problematike oko naplaćivanja kazni strancima, mnogi su došli do načina kako da iste stignu počiniocu i na kućnu adresu. Kazne za saobraćajne prekršaje ustupaju privatnim advokatskim kancelarijama koje ih onda dalje potražuju od onog ko je napravio saobraćajni prekršaj.

Uvek će naći način kako da izdatu kaznu naplate, pa zato poštujte propise i pazite da ne napravite saobraćajni prekršaj. Ako ipak to uradite naš savet je da kaznu i platite kako ne biste napravili dodatne troškove.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.