DA LI JE OVO JE NAJJEFTINIJE MESTO ZA LETOVANJE U GRČKOJ? Mnogi Srbi putuju baš tamo jer je još i izuzetno lepo

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 08:36

DA LI JE OVO JE NAJJEFTINIJE MESTO ZA LETOVANJE U GRČKOJ? Mnogi Srbi putuju baš tamo jer je još i izuzetno lepo

Da li je zbog povoljnih cena Hainoti idealno za one sa plićim džepom?

Iako inflacija pogađa sve delove planete, pa i najdraže letnje destinacije, u jednom baru sa plaže u mestu Hanioti u koji mnogi Srbi idu, na istočnoj obali Kasandre, vreme kao da je stalo. Od početka leta svi pričamo o visokim cenama u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, omiljenim letovalištima građana Srbije. Ipak, ako pogledamo Hanioti, nije sve tako crno, odnosno – skupo.

Cene hrane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pića niže su nego u Srbiji, a sa ostalim cenama u Grčkoj teško mogu da se porede.

– Ko je u Haniotiju mora da zna za ovaj štek. Možete se kupati na plaži oko hotela, set ležaljki 10 ili 12 evra. I ovde možete lepo, kvalitetno i povoljno da klopate i popijete. Da nosite na plažu – kaže jedan član grupe Grčka info.

Tako omiljena letnja kafa za turiste u Grčkoj, čuveni frape, košta samo 1,5 evra, koliko košta i šoljica espresa i domaće kafe, ledenog čaja i gaziranog pića. Nešto skuplji je kapućino, jer je za njega potrebno izdvojiti 1,70 evra, a sa cenom od dva evra najskuplji su hladni espreso i hladni kapućino, prenose mediji.

Najskuplji na meniju su hladna čokolada i sveže ceđeni sok od pomorandže, za koje je potrebno izdvojiti 2,50 evra. Pivo od 330 mililitara košta 1,80 evra, a veće od pola litra košta 2,5 evra. Za flašicu vode potrebno je izdvojiti pola evra.

Ni hrana ne odstupa mnogo od ovih cena. Tako jedan sendvič košta 2,50 evra, parče pice i krofna 1,7 evra, a hot dog 1,5 evra.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.