Crnogorcu oduzeto državljanstvo jer je letovao u Grčkoj

Izvor: Njuz.net, 04.Jul.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorcu oduzeto državljanstvo jer je letovao u Grčkoj

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Crnogorska policija posumnjala kada je u pasošu naišla na grčki pečat

PODGORICA, 4. jul, (Njuz) – Uglješi Vujoviću (35), mašinskom tehičaru iz Podgorice, danas je zvanično oduzeto crnogorsko državljanstvo jer je uvrđeno da je godišnji odmor proveo letujući na grčkom ostrvu Tasos.

Kako saznaje Njuz, tužilaštvo u Podgorici još nije odlučilo da li će protiv Vujovića podneti i krivičnu prijavu zbog podrivanja ustanovnog poretka Republike Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Gore.
- Sve je počelo kada je crnogorska granična policija u mom pasošu primetila žig sa grčkog prelaza Efzoni. Pitali su me kojim sam poslom bio u Grčkoj, a ja sam im odgovorio da nisam išao poslovno već na letovanje. U početku su mislili da se šalim, ali kada su u mom gepeku pronašli dva suncobrana i opremu za ronjenje shvatili su da im govorim istinu. Odmah su me uhapsili i obavestili vlasti u Podgorici – priča Vujović.
Par sati kasnije Vujovića su u pritvoru posetili inspektori crnogorskog Ministarstva turizma zahtevajući od njega da im obrazloži zašto je umesto na crnogorskom letovao na grčkom primorju.
- Rekao sam im da mi se grčke peščane plaže mnogo više sviđaju od crnogorskih, kao i da mi se dopada to što se u Grčkoj ne naplaćuju ulaz na plažu, parkiranje i korišćenje toaleta. Svoj suncobran mogu da pobodem gde ja hoću, a ne moram ni da brinem se negde u blizini nalazi ispust sa kanalizacijom. Dodao sam i da mi posebno prija što u Grčkoj ne moram povazdan da slušam Cecu, niti da udišem miris leskovačkog roštilja – svedoči Uglješa.
- Turistički inspektori su bili zaprepašćeni mojim iskazom i odmah me nazvali lažovom, provokatorom i špijunom, tražeći da priznam ko me plaća da podrivam crnogorski turizam. Rekli su da, koliko je njima poznato, nigde u svetu ne postoji mesto gde se ležaljke i suncobrani ne naplaćuju, a da je naplaćivanje WC-a civilizacijska tekovina svake ekološke države – rekao je Uglješa.
Za ovaj slučaj odmah se zaiteresovao i crnogorski ministar turizma Predrag Sekulić, koji je Vujovića optužio za manjak patriotizma i istakao da on lično nikada nije letovao nigde izvan Crne Gore.
- Nisam i niti ću, jer koja je to, moliću lepo, rivijera lepša od budvanske, a plaža ugodnija od Kraljičine? Čitavu sam crnogorsku obalu obišao i lepšu nigde video nisam! Vujovićeva izjava da je Egejsko more lepše, čistije i toplije od Jadranskog čin je veleizdaje i treba da bude srećan što ostao samo bez državljanstva. Zamislite šta bi se nekom građaninu Srbije dogodilo kada bi izjavio da na saboru trubača u Guči sviraju priučeni seoski muzikanti – zapitao se ministar Sekulić.
Bojan Ljubenović
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Crnogorcu oduzeto državljanstvo jer je letovao u Grčkoj

Izvor: medio.rs, 05.Jul.2013, 01:28

PODGORICA, 4. jul, (Njuz) – Uglješi Vujoviću (35), mašinskom tehičaru iz Podgorice, danas je zvanično oduzeto crnogorsko državljanstvo jer je uvrđeno da je godišnji odmor proveo letujući na grčkom ostrvu Tasos.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.