Čistačica lažirala diplomu, pa dobila 15 godina robije

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čistačica lažirala diplomu, pa dobila 15 godina robije

Sud u Larisi u centralnoj Grčkoj naredio je privremeno oslobađanje iz zatvora čistačice koja je zatvorena na 10 godina zbog falsifikovanja sertifikata o završenoj osnovnoj školi kako bi dobila posao.

Prema navodima advokata 53-godišnje čistačice u vrtiću, ona će biti slobodna nakon odluke grčkog vrhovnog suda po upućenoj žalbi protiv presude, preneo je AP.

Kazna koju je dobila kritikovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kao previše stroga, zbog čega je tužilac vrhovnog suda pokrenuo istragu o presudi nižeg suda.

Ona je napustila osnovnu školu nakon što je završila peti razred, a dobila je posao tako što je podnela sertifikat o završenom šestom razredu, što je minimum obrazovanja koje se zahteva od čistačice koju zapošljava država.

Čistačica je u početku bila osuđena na 15 godina zatvora, da bi joj kasnije kazna bila smanjena na 10 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.