Cipras siromašnima želi poklanjati besplatnu struju i hranu

Izvor: Capital.ba, 04.Mar.2015, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras siromašnima želi poklanjati besplatnu struju i hranu

ATINA, Grčka vlada, predvođena Sirizom, poslala je u parlament prijedlog zakona koji predviđa da hiljade siromašnih dobijaju besplatnu hranu i struju. Siriza poručuje međunarodnim kreditorima da takva mjera neće opteretiti budžet, dok domaćoj javnosti pokazuje da će održati predizborna obećanja. „Duboka recesija koja je stvorena zbog politike mjera štednje i ekonomske krize zadnjih šest godina izazvala je dramatičan socijalni udarac. Ovaj prijedlog zakona ima za cilj da adresira >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << humanitarnu krizu kroz mjere koje osiguravaju pristup osnovnim potrepštinama“ – navodi se u obrazloženju zakona. Premijer Aleksis Cipras poručuje da je najvažniji zadatak Vlade da se pobrine za one koji su najviše pogođeni krizom, ali napominje da će Atina ostati na „uravnoteženom budžetu“.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Grčka predložila besplatnu hranu i struju za najsiromašnije

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2015

Grčka vlada, predvođena Sirizom, poslala je u parlament predlog zakona koji predviđa da hiljade siromašnih dobijaju besplatnu hranu i struju...Siriza poručuje međunarodnim kreditorima da takva mera neće opteretiti budžet, dok domaćoj javnosti pokazuje da će održati predizborna obećanja..."Duboka...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.