Cipras s poslanicima VMRO koji su glasali za novo ime

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras s poslanicima VMRO koji su glasali za novo ime

Grčki premijer Aleksis Cipras tokom zvanične posete u Skoplju susreo se sa poslanicima VMRO-DPMNE koji su glasali za ratifikaciju Prespanskog sporazuma i prihvatanje novog imena države Severna Makedonija, prenosi portal Plusinfo.

"Tokom susreta iskazali smo naša očekivanja za grčku podršku u procesu evroatlantskih integracija naše države. Premijer Cipras je rekao da neće samo da nas podrži, već da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se zalagati da Grčka bude predvodnik na tom putu", navodi se u saopštenju nezavisne poslaničke grupe VMRO-DPMNE.

Kako se navodi, grčki premijer čestitao je poslanicima na viziji i hrabrosti, te naglasio da će konkretnim koracima raditi zajedno na kreiranju prijateljstva između makedonskog i grčkog naroda.

Poslanici iz VMRO-DPMNE koji su prihvatili ratifikaciju Prespanskog sporazuma izbačeni su iz te stranke, jer su, kako je obrazloženo, izdali nacionalne interese makedonske države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.