Cipras najavio novi plan za sutra

Izvor: Capital.ba, 08.Jul.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras najavio novi plan za sutra

STRAZBUR, Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je u Evropskom parlamentu da će njegova zemlja sutra predstaviti konkretan plan za rješavanje dužničke krize. „Sutra ćemo predstaviti neke veoma konkretne prijedloge“, rekao je Cipras, odgovarajući na oštre kritike koje su o njegovoj politici izrekli pojedini evropski poslanici. Odgovarajući na komentare o neprovođenju reformi, Cipras je rekao da je njegova vlada izvela pred lice pravde mnoge Grke zbog utaje poreza. On je priznao da se njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << administracija u prethodnih pet mjeseci više bavila pregovorima sa kreditorima nego upravljanjem. „Bili smo u finansijskom tjesnacu i više smo razmišljali o tome da održimo ekonomiju“, rekao je grčki premijer. Grčka je danas formalno zatražila novi trogodišnji zajam od Evropskog stabilizacionog mehanizma, ali nije precizirala obim finansijske pomoći, rekao je izvor iz evrozone koji je vidio taj dokument. Ovaj izvor dodao je da je prerano da se kaže koliko će novca biti potrebno Atini, jer će to zavisiti od procjene o pogoršanoj ekonomskoj situaciji i stanju javnih finansija. Tu procjenu napraviće kreditori. Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk rekao je u završnom obraćanju u Evropskom parlamentu da Grčka „treba da traži pomoć od prijatelja, a ne od neprijatelja, posebno kada nisu u stanju da pomognu“. Tusk je potom poručio kreditorima da „ako žele da pomognu svom prijatelju, ne treba da ga ponižavaju“. On je rekao da se nada da je grčki zahtjev za dobijanje novog zajma „dobar znak“.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Različite reakcije na Ciprasov govor u EP

Izvor: RTS, 08.Jul.2015

Grčki premijer Aleksis Cipras zatražio je u Evropskom parlamentu postizanje fer dogovora koji bi sprečio izlazak njegove zemlje iz evrozone, što je od nekih poslanika pozdravljeno aplauzom, ali su drugi reagovali burno - uz oštre kritike i glasno negodovanje. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.