Cipras i Erdogan: Nastaviti iskren dijalog

Izvor: RTS, 05.Feb.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras i Erdogan: Nastaviti iskren dijalog

Grčki premijer Aleksis Cipras boravi u dvodnevnoj poseti Turskoj, a po dolasku u Ankaru sastao se sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.
Nakon što je stigao u Tursku Aleksis Cipras je objavio na Tviteru da je "neophodno nastaviti iskren dijalog".

"Neophodno je da nastavimo iskren dijalog koji smo započeli i unapredimo našu pozitivnu agendu, od koje će korist >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imati oba naša naroda i širi region", napisao je Cipras, prenela je agencija ANA.
Nakon razgovora Ciprasa i Erdogana uslediće sastanci članova grčke i turske delegacije, a potom će grčki premijer i turski predsednik održati zajedničku konferenciju za novinare.
Agencija AP je navela da će Cipras i Erdogan razgovarati o nizu pitanja koja su uzrok zategnutih odnosa dve zemlje.
Očekuje se da će, između ostalog, dvojica lidera razgovarati o teritorijalnim sporovima u Egejskom moru i istraživanju gasa u istočnom Mediteranu.
Takođe se očekuje da će na dnevnom redu biti i mogući novi mirovni napori za rešavanje pitanja podeljenog Kipra.
Turska će, verovatno, pokrenuti i pitanje osam turskih oficira koji su prebegli u Grčku nakon neuspelog puča 2016. godine, dodaje američka agencija.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.