Cipras: Pokušavaju da nas ponize

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Pokušavaju da nas ponize

ATINA - Grčki premijer Aleksis Cipras usprotivio se danas pokušajima međunarodnih kreditora da "ponize" njegovu vladu i rekao da je njihovo insistiranje na dodatnim budžetskim rezovima politički motivisano.

Cipras je rekao da želi sporazum kojim bi bilo okončano pitanje izlaska Grčke iz evrozone, ali je dodao da je njegova vlada izabrana sa mandatom da ukine politiku štednje.

"Da bismo to postigli, moramo da tražimo sporazum kojim će teret biti raspoređen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ravnopravno i koji neće nanijeti štetu onima koji primaju plate i penzionerima", rekao je Cipras u obraćanju članovima svoje stranke Sirize.

On je dodao da Evropska centralna banka insistira na finansijskom "davljenju" Grčke i optužio tu instituciju, zajedno sa Evropskom unijom, da je odgovorna za nemogućnost da se postigne dogovor.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Cipras: Pokušavaju da nas ponize

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2015

Grčki premijer Aleksis Cipras usprotivio se danas pokušajima međunarodnih kreditora da "ponize" njegovu vladu i rekao da je njihovo insistiranje na dodatnim budžetskim rezovima politički motivisano...Cipras je rekao da želi sporazum kojim bi bilo okončano pitanje izlaska Grčke iz evrozone, ali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.