Cicipas: Nema boljeg trenera od mog oca

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 20:24

Cicipas: Nema boljeg trenera od mog oca

Grčki teniser Stefanos Cicipas kaže da ne postoji bolji trener od njegovog oca Apostolosa.

Cicipas je u poslednje vreme sarađivao i sa Markom Filipusisom, sa kojim se nedavno rastao.

"To što imam nekoliko ljudi oko sebe mi pomaže da se fokusiram na ono što je najvažnije. Uživao sam u partnerstvu sa Markom Filipusisom i još uvek sam u bliskoj komunikaciji sa njim. On mi nije saradnik ili trener, on je prijatelj", rekao je Cicipas.

Glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trener je i dalje njegov otac, Apostolos.

"Nema boljeg trenera od mog oca. Možda zvučim sebično ako to kažem, ali on je bio tu, napustio je posao zbog mene kada sam imao 12 godina. Razvija se svakog dana, srećan sam kad vidim kako pokušava da nauči što više može, bilo onlajn ili kroz knjige", kaže Cicipas i dodaje:

"Činjenica da je skroman i da prihvata da nije savršen, baš kao i ja, približava me njemu. Nije ’random’ trener, nije neko ko je samo uzeo reket i odlučio da trenira. Ima znanja, radio je sa profesionalcima pre mene. Zna šta radi i pripada tu, pored mene".

Cicipasov cilj je Grend slem titula, ali, kako kaže, neće biti nesrećan ako je ne osvoji.

"Naravno da želim. To žele i drugi igrači. Mislim da sam pre toliko želeo da mi je to pravilo teškoće. Bez obzira da li ću osvojiti Grend slem ili ne, srećan sam. Nastaviću da se trudim da osvojim GS, ali i ako ne učinim, neće biti smak sveta", istakao je Cicipas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.