Centar za izbeglice na Lezbosu VAN KONTROLE: Izbili požar i neredi, kamenicama gađali vatrogasce i policajce (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jul.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za izbeglice na Lezbosu VAN KONTROLE: Izbili požar i neredi, kamenicama gađali vatrogasce i policajce (VIDEO)

U kompleksu Centra za prihvat i identifikaciju izbeglica i migranata na grčkom ostrvu Lezbos izbili su neredi, koji sve brže izmiču kontroli.

Takođe, izbio je požar, ali su vatrogasci sprečeni da ga ugase, prenosi grčka agencija ANA.

Kako objašnjava, neredi su izbili u 16:00 sati u centru u Moriji po lokalnom vremenu, a situacija u centru je opisana kao "van kontrole".

Incidenti su počeli kada se grupa migranata uputila ka centru namenjenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << onima koji odlaze kako bi protestovali protiv uslova onih koji borave u kampu, a koji bi trebalo da budu vraćeni u Tursku.

Policija je intervenisala kako bi zaštitila centar, koji se nalazi u okviru kampa, ali su policajce gađali kamenicama.

Policija je odgovorila upotrebom suzavaca, što je dovelo do širenja nasilja.

Prema izvorima grčke agencije, koji nisu imenovani, dva velika šatora i jedna ili dve kontejnerske jedinice su zapaljene, a grupa migranata blokira pokušaje vatrogasaca da uđu u kompleks i ugase požare.

Vatrogasci su bili primorani da se povuku, nakon što su ih gađali kamenjem, prilikom čega je oštećeno jedno vatrogasno vozilo.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Grčka,   Incident

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Neredi na grčkom ostrvu: Situacija je "van kontrole", policija nemoćna! (FOTO/VIDEO)

Izvor: BKTV News, 10.Jul.2017

U kompleksu Centra za prihvat i identifikaciju izbeglica i migranata na grčkom ostrvu Lezbos izbili su neredi, koji sve brže izmiču kontroli...Takođe, izbio je požar, ali su vatrogasci sprečeni da ga ugase, prenosi grčka agencija ANA...Brand hærger flygtningelejr på Lesbos efter protester https://t.co/ooJowEn7qM...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.