Bugarska raspoređuje vojsku na granicu, Austrijanci traže svoje granice nazad

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2015, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska raspoređuje vojsku na granicu, Austrijanci traže svoje granice nazad

Bugarske vlasti su objavile da će vojska te države biti raspoređena na granicama ka Makedoniji i Grčkoj zbog alarmantnog stanja sa izbeglicama sa Bliskog istoka.

Bugarsko ministarstvo odbrane će predložiti konkretne mere kako bi se zajedno sa tamošnjom policijom obezbedila državna granica. Kopnene vojne snage i pogranična policija će početi zajedničke aktivnosti na kritičnim tačkama na zelenim granicama i na graničnim prelazima.

Ova odluka je doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu za unutrašnje poslove kome su prisustvovali šefovi bezbednosnih službi, premijer Bojko Borisov i ministar finansija.

Većina Austrijanaca, usled talasa ilegalnih migranata, podržala je ponovno uvođenje granične kontrole, pokazuje istraživanje bečkog dnevnika "Esterajh".

Prema tom istraživanju čak 66 odsto Austrijanaca zahteva uvođenje "vremenski ograničenih" graničnih kontrola. Samo 27 odsto smatra da aktuelnu slobodu putovanja treba u potpunosti sačuvati.

I pored ovog stava Austrijanci nisu protiv smeštaja izbeglica. Na pitanje "imate li nešto protiv da u vašoj opštini određen broj izbeglica bude smešten" 61 odsto je odgovorilo sa "ne".

Samo su pristalice opozicione, desničarske Slobodarske stranke Austrije (FPO) protiv smeštaja izbeglica (63 odsto), dok su simpatizeri ostalih partija pozitivnog stava prema ovom pitanju.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska raspoređuje i vojsku na granici

Izvor: B92, 22.Avg.2015

Bugarske vlasti su objavile da će i vojska biti rasporedjena na granicama ka Makedoniji i Grčkoj zbog alarmantnog stanja sa izbeglicama sa Bliskog istoka...Bugarsko ministarstvo odbrane će predložiti konkretne mere kako bi se zajedno sa tamošnjom policijom obezbedila državna granica, objavio je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.