Bugari prodavali bebe Grcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2011, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari prodavali bebe Grcima

SOFIJA -

Pripadnici bugarske i grčke policije u akciji, koju sprovode na području obe zemlje, do sada su uhapsili 14 osoba koje sumnjiče da su prodavale bugarske bebe Grcima bez dece po ceni od 18.000 do 25.000 evra.

Okružni tužilac Varne Vladimir Čavdarov izjavio je novinarima u Varni, gde je u toku akcija, da je do sada uhapšeno 14 osoba - pet na području Bugarske i devet u Grčkoj.

"Od ukupnog broja uhapšenih u Grčkoj, šest su bugarski državljani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a pošto je za njima raspisana Interpolova poternica, tražićemo da budu isporučeni Bugarskoj", dodao je on.

Čavdarov je rekao da su među uhapšenim bugarskim državljanima i Romi koji su blizu 10 godina odlazili u Grčku i uglavnom u Atini, Lamiji i Seresu prodavali bebe grčkim porodicama bez dece.

"Među uhapšenim bugarskim građanima u Grčkoj su i jedan lekar i jedna žena advokat", dodao je on.

Okružno tužilaštvo u Varni saopštilo je da je postupak za trafiking beba pokrenulo početkom maja prošle godine. Do sada su sakupljeni dokazi o kriminalnoj grupi, koja se je bavila trafikingom ljudi radi pronalaženja i prebacivanja preko granice trudnica u cilju prodaje dece.

Do sada je utvrđeno 14 slučajeva, u kojima su trudne žene, uglavnom romskog porekla, bile "ugovorene" da prodaju svoje bebe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.