Budite oprezni: Virus Zapadnog Nila u Grčkoj

Izvor: Mondo, 16.Jul.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budite oprezni: Virus Zapadnog Nila u Grčkoj

Potvrđena dva slučaja virusa Zapadnog Nila u Grčkoj! Ako putujete tamo, preduzmite mere opreza!

Atinska medicinska asocijacija (ISA) izrazila je zabrinutost nakon što je Nacionalna organizacija za javno zdravlje prošlog petka potvrdila da su do sada dve osobe zaražene virusom Zapadnog Nila u regionu Katerini i Ksanti u severnoj Grčkoj.

ISA je u ponedeljak saopštila da zabrinutost proizilazi iz činjenice da je grčka država poslednjih godina "kriminalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nemarna" i da nije preduzela potrebne mere predostrožnosti, javlja grčki Katimerini.

"Kao rezultat toga, virus se sada uspostavio u našoj zemlji", navodi ISA.

U 2018. godini prijavljeno je 316 infekcija, od kojih su 50 bile smrtonosne. Simptomi virusa uključuju groznicu, glavobolju, bolove u telu, osip na koži i natečene limfne čvorove. Virus se na ljude prenosi preko komaraca.

Čuvajte se komaraca u Grčkoj!10 domaćih lekova za ujede komaracaKako da se zaštitite od komaraca i krpelja
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Budite oprezni: Virus Zapadnog Nila u Grčkoj!

Izvor: RTV Pink, 17.Jul.2019, 07:16

Potvrđena dva slučaja virusa Zapadnog Nila u Grčkoj! Ako putujete tamo, preduzmite mere opreza!

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.