Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj samoubistava u Grčkoj porastao za trećinu tokom krize

Broj samoubistava je u Grčkoj porastao za trećinu od početka primene oštrih mera štednje u junu 2011. godine, pokazala je danas najnovija studija.

Nakon uvođenja mera, broj samoubistava je skočio za 35.7 odsto u poređenu sa prethodnim mesecima i zadržao se na tom nivou do kraja 2011, da bi 2012. godine dostigao vrhunac, prenela je agencija AFP.

Studija grčkih i američkih naučnika je obuhvatila podatke o samoubistvima od 1. januara 1983. do decembra 2012, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u tom periodu je taj čin izvršilo ukupno 11.505 ljudi, odnosno 9.079 muškaraca i 2.426 žena.

Naučnici su poredili podatke o broju samoubistava sa 12 značajnijih ekonomskih događaja tokom tri decenije obuhvaćene istraživanjem i došli do zaključka da je broj samoubistava padao kad su vesti bile dobre, a rastao kad su bile loše.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UBIJAJU SE ZBOG ŠTEDNJE: Broj samoubistava u Grčkoj porastao za trećinu tokom krize

Izvor: Kurir, 03.Feb.2015

ATINA - Broj samoubistava je u Grčkoj porastao za trećinu od početka primene oštrih mera štednje u junu 2011. godine, pokazala je danas najnovija studija...Posle uvođenja mera, broj samoubistava je skočio za 35.7 odsto u poređenu sa prethodnim mesecima i zadržao se na tom nivou do kraja 2011,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.