Brodolom u Grčkoj: Jedrilica udarila u stene, ima mrtvih

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 13:42

Brodolom u Grčkoj: Jedrilica udarila u stene, ima mrtvih

Jedan migrant je poginuo, a 47 njih je spaseno nakon što je jedrilica udarila u stene i delimično potonula u priobalnom delu Peloponeza.

Obalska straža je saopštila da su migranti, 15 muškaraca, 16 žena i 16 dece locirani danas u blizini južnog vrha regiona Peloponeza, oko 250 kilometara južno od Atine, nakon što su uspeli da dođu do plaže i pozovu pomoć, prenosi AP.

Migranti su nosili telo muškarca, za kojeg su spasioci utvrdili da ne daje znake života, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a kasnije je potvrđeno da je mrtav, dok su četvoro dece i tri žene hospitalizovane zbog dodatne medicinske dijagnostike. Još nije saopšteno koje su nacionalnosti pronađeni migranti.

Zvaničnici su rekli da su ronioci obalske straže pregledali trup jedrilice i da nisu pronašli nikoga zarobljenog unutra. Migranti se obično odlučuju na rizična putovanja poslednjih godina, kako bi pokušali da izbegnu veliki broj patrola oko grčkih ostrva u blizini obale Turske. Krijumčari često napuštaju čamce koji plove ka kopnu Grčke ili Italiji u ranim fazama prelaska, navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.