Izvor: RTS, 13.Maj.2021, 10:55

Brnabićeva na forumu "Delfi", sastala se sa predsednicom Grčke

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Atini sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou i zahvalila joj na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na EU putu, na zagovaranju proširenja i istakla da ta podrška Grčke mnogo znači Srbiji, jer su ervopske integracije važan preduslov dugoročne stabilnosti. Premijerka je najavila je da će Srbija i Grčka sledeće nedelje potpisati sporazum o ukidanju rominga.
Premijerka je predsednici Grčke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić je predsednici čestitala jubilej Grčke, budući da ta zemlja ove godine obeležava 200 godina od oslobodilačkog rata od Otomanske vlasti 1821. godine, ali i na tome što je Sakelaropoulou prva zemlja predsednica Grčke u istoriji.
"Uvek se radujem kao premijerka Srbije kada ovde imam sastanke, zajedničkim projektima, jer je Grčka jedan od najvećih partnera Srbije, politički i ekonomski, a dva naroda vezuju bratska osećanja", rekla je Brnabić.
Poželevši dobrodošlicu premijerki Srbije, predsednica Grčke joj se zahvalila na učešću u proslavi velikog jubileja, što, kako je istakla, pokazuje izuzetne odnose zemalja i istorijske veze naših naroda.
"Verujem da će posle pandemije odnosi zemalja da ojačaju o razviju se još više", rekla je Sakelaropoulou.
Ona je napomenula da je Grčka zainteresovana za razvoj strateških odnosa sa Srbijom u svim sektorima.

"Od suštinskog je značaja perspektiva daljeg širenja EU na Zapadni Balkan. Od Samita u Solunu 2003.godine to je strateški cilj Grčke. To je jedini put za bezbednost, stabilnost i razvoj regiona. Grčka podržava evropsku perspektivu Srbije i pomoći će u svemu što može", rekla je Sakelaropoulou.
Premijerka Srbije u Atini  učestvuje na Ekonomskom forumu "Delfi", a na početku boravka u glavnom gradu Grčke sastala se sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom.
Brnabićeva se, na marginama Ekonomskog foruma, sastala sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

Pre zvaničnog susreta sa Krivokapićem, Brnabić je u pauzi Foruma nakratko porazgovarala sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, bivšim grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, a pridružio im se i predsednik crnogorske vlade.
Šesti ekonomski forum "Delfi" održava se od 10. do 15. maja, u hibridnoj formi.
Pokrovitelj Foruma je predsednica Grčke, a odvija se kroz sedam diskusionih tema, u više od 350 sesija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić na Ekonomskom forumu u Grčkoj, sastala se sa Micotakisom, u planu susret sa Krivokapićem

Izvor: Blic, 13.Maj.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u Atinu, gde će učestvovati na Ekonomskom forumu Delfi, a na početku boravka u glavnom gradu Grčke sastala se sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.